DAK Brazil Nutcase espresso 1kg kawa ziarnista speciality





Opis
DAK Peru Biscotti espresso 1kg
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.12
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Minas Gerais
|
farma |
Jaguara
|
uprawy |
1050 m n.p.m.
|
proces |
extended fermentation natural
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Kolejna kremowa, owocowo-orzechowa kawa z Brazylii! Naturalne catuaí o przedłużonej fermentacji z farmy Jaguara w Minas Gerais. W smaku nuty owoców tropikalnych, masła orzechowego i mlecznej czekolady.
Farma Jaguara powstała z pomysłu trójki przyjaciół (Antonio Wander, Rubem Carlos i Rubem Murilo), którzy posadzili pierwsze kawowce w 2001 roku w regionie Campo das Vertentes. Nazwa farmy pochodzi od ważnej społeczności Quilombola otaczającej farmę, zwanej Jaguara. Gospodarstwo należy teraz do Andre Luiza Garcii, jego żony Natalii Moreiry i ich syna Benicio Garcii. Andre i Natalia, którzy kupili farmę od poprzednich właścicieli, wspólnie ją rozwijają, wspierając się nawzajem swoimi mocnymi stronami w różnych obszarach produkcji kawy.
Polecane metody zaparzenia kawy DAK Brazil Nutcase
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | DAK Coffee Roasters |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.