


Kategorie
Producent
-
1000 Hills (7)
-
3fe Coffee | Third Floor Espresso (3)
-
Arcaffe (24)
-
Audun Coffee (3)
-
Autumn Coffee Roasters (4)
-
Bialetti (13)
-
Cloud Picker (3)
-
Coffee Collective (4)
-
Coffee Hunter (47)
-
Coffee Plant (18)
-
Father's Coffee Roastery (10)
-
Field Coffee Berlin (1)
-
Figa Coffee (2)
-
Fjord Coffee Roasters (2)
-
Gardelli Specialty Coffees (13)
-
Hard Beans (17)
-
HAYB (22)
-
Illy (2)
-
Java Coffee Roasters (20)
-
Johan & Nyström (6)
-
Kafar (3)
-
Kawuszka (8)
-
Kimbo (2)
-
Koppi (2)
-
Kyoto (8)
-
La Cabra (7)
-
Le Piantagioni del Caffè (25)
-
Lucaffe (10)
-
Manufaktura kawy (12)
-
Palarnia Braci Ziółkowskich (18)
-
Pellini (1)
-
Piu (4)
-
Rocket Bean Roastery (7)
-
Story Coffee Roasters (13)
-
Wysocki Coffee (12)
Data palenia
Producent (kraj)
Rodzaj kawy
Arabica / Robusta
Jakość kawy
Single Origin / Blend
Pochodzenie ziaren
Region
-
- (1)
-
Acatenango (5)
-
Alta Mogiana (5)
-
Antioquia (1)
-
Apaneca Ilamatepec (2)
-
Bensa (3)
-
Cajamarca (7)
-
Caldaz (1)
-
Campo das Vertentes (4)
-
Cauca (1)
-
Cerrado Araxa (1)
-
Cerrado de Minas (2)
-
Cerrado Mineiro (25)
-
Chanchamayo (4)
-
Copan (2)
-
Farallones (1)
-
Guji (5)
-
Huehuetenango (3)
-
Huila (3)
-
Kayanza (1)
-
Kiambu County (1)
-
Kirinyaga (1)
-
Mantiqueira de Minas (2)
-
Marcala (6)
-
Minas Gerais (7)
-
Mogiana (6)
-
Nensebo (1)
-
Nyeri (1)
-
Prowincja Północna (7)
-
Risalarda (2)
-
Santa Barbara (1)
-
Santa Rosa (4)
-
Sidamo (9)
-
Sonsonate (1)
-
Sul de Minas (1)
-
Tarrazu Valley (2)
-
Tolima (2)
-
Veracruz (2)
-
West Honduras (1)
-
Western Province (1)
-
Yirgacheffe (3)
Odmiana botaniczna
-
- (1)
-
Arabica Qualities (1)
-
Bourbon (18)
-
Bourbon Amarelo (2)
-
Castillo (3)
-
Catuai (12)
-
Caturra (15)
-
Heirloom (12)
-
Kent (2)
-
Mundo Novo (23)
-
Pacamara (1)
-
Pache (1)
-
Pink Bourbon (1)
-
Red Bourbon (3)
-
Red Catucai (1)
-
SL 28 (3)
-
SL 34 (1)
-
SL28 i SL34 (1)
-
Typica (5)
-
Villa Sarchi (1)
-
Wolisho (2)
-
Yellow Bourbon (9)
-
Yellow Catuai (5)
Obróbka
Stopień palenia
Zalecana metoda parzenia
Waga












Kawy przeznaczone do ekspresu kolbowego
Doskonale znasz taką regułę: im lepsze ziarno, tym lepsza kawa. Ale czy każda kawa będzie równie dobra do każdego typu ekspresu? Zdecydowanie nie!
Jak wybrać właściwą? Nie ma tu jednej, dobrej odpowiedzi. Faktem natomiast jest, że niektóre kawy wychodzące znakomicie w ekspresie kolbowym niekoniecznie są również najlepszymi do automatu.
Ekspres ciśnieniowy kolbowy wymaga odpowiedniej kawy, ale też daje szansę na przygotowanie kawy absolutnie niezwykłej. Warunkiem jest wybranie odpowiedniej kawy.
Bogactwo smaków kawy jest nieskończone. Niektórzy uwielbiają espresso w stylu południowym - nieco bardziej gorzkie, gęste, z obfitą cremą. Inni preferują napar z mniej wyraźnym body, z delikatną cremą, ale za to niezwykle owocowe.

zadzwoń do nas: 693 890 281
napisz do nas: shop@coffeelove.pl
