


Kategorie
Producent
-
1000 Hills (11)
-
AeroPress (1)
-
Arcaffe (10)
-
Audun Coffee (20)
-
Autumn Coffee Roasters (1)
-
Baratza (1)
-
Bialetti (5)
-
Bonanza Coffee (8)
-
Coffee Collective (18)
-
Coffee Hunter (29)
-
Coffee Plant (39)
-
Father's Coffee Roastery (7)
-
Field Coffee Berlin (3)
-
Figa Coffee (12)
-
Five Elephant Berlin (11)
-
Fjord Coffee Roasters (9)
-
Gardelli Specialty Coffees - kawa speciality (9)
-
Hard Beans (33)
-
HAYB Coffee kawa speciality (38)
-
Hive Coffee Roasters (8)
-
Java Coffee Roasters (26)
-
Johan & Nyström (14)
-
Kafar (9)
-
Keen Coffee Roasters (9)
-
Koppi (2)
-
Kyoto (11)
-
La Cabra (6)
-
LaCava (35)
-
Le Piantagioni del Caffè (21)
-
Mokumé (19)
-
Odija (14)
-
Palarnia Braci Ziółkowskich (26)
-
Rocket Bean Roastery (9)
-
Story Coffee Roasters (23)
-
The Barn (24)
-
Wysocki Coffee (17)
Data palenia
Producent (kraj)
Arabica / Robusta
Jakość kawy
Single Origin / Blend
Pochodzenie ziaren
-
Boliwia (5)
-
Brazylia (77)
-
Burundi (1)
-
Chiny (1)
-
Etiopia (69)
-
Gwatemala (32)
-
Honduras (10)
-
Indie (4)
-
Indonezja (3)
-
Jemen (1)
-
Kenia (33)
-
Kolumbia (30)
-
Kongo (2)
-
Kostaryka (16)
-
Kuba (4)
-
Meksyk (9)
-
Nikaragua (1)
-
Panama (3)
-
Papua Nowa Gwinea (1)
-
Peru (29)
-
Rwanda (26)
-
Salwador (12)
-
Tanzania (1)
-
Uganda (2)
-
Blend (15)
Region
-
- (1)
-
Acatenango (6)
-
Aceh (2)
-
Ahuachapan (1)
-
Alta Mogiana (6)
-
Antioquia (3)
-
Agaro (2)
-
Apaneca Ilamatepec (3)
-
Bensa (4)
-
Boquete (1)
-
Cajamarca (15)
-
Campo das Vertentes (10)
-
Cauca (4)
-
Central Valley (1)
-
Cerrado de Minas (2)
-
Cerrado Mineiro (21)
-
Chanchamayo (4)
-
Copan (1)
-
Gedeb (2)
-
Guji (22)
-
Huehuetenango (14)
-
Huila (9)
-
Huye District (2)
-
Jaen (2)
-
Jimma Zone (5)
-
Karnataka (1)
-
Kiambu County (1)
-
Kianyaga (3)
-
Kirinyaga (13)
-
Kivu Lake (2)
-
La Paz (2)
-
Mantiqueira de Minas (2)
-
Marcala (5)
-
Mantiqueira (2)
-
Minas Gerais (8)
-
Minova (2)
-
Mococa (5)
-
Mogiana (3)
-
Nariño (2)
-
Nyamasheke (2)
-
Nyeri (13)
-
Prowincja Północna (8)
-
Quindìo (2)
-
Risalarda (1)
-
Samaipata (2)
-
Santa Ana (2)
-
Santa Barbara (3)
-
Santa Clara (1)
-
Santa Rosa (2)
-
Sidama (4)
-
Sidamo (8)
-
Sonsonate (1)
-
Southern Province (3)
-
Sul de Minas (1)
-
Tarrazu Valley (5)
-
Thika (1)
-
Tolima (3)
-
Usulutan (1)
-
West Java (1)
-
Western Province (3)
-
Yirgacheffe (6)
Odmiana botaniczna
-
- (1)
-
Arara (1)
-
Bourbon (39)
-
Bourbon Amarelo (2)
-
Castillo (6)
-
Catimor (4)
-
Catuai (21)
-
Caturra (42)
-
Geisha (4)
-
Heirloom (42)
-
JARC (2)
-
Java (1)
-
Kent (4)
-
Kurmue (3)
-
Lempira (1)
-
Mundo Novo (32)
-
Orange Bourbon (1)
-
Pacamara (1)
-
Pacas (1)
-
Pache (2)
-
Pink Bourbon (3)
-
Red Bourbon (24)
-
Red Catuai (1)
-
Ruiru 11 (1)
-
Sigarar Utang (1)
-
SL 28 (2)
-
SL28 i SL34 (31)
-
Typica (4)
-
Wolisho (1)
-
Yellow Bourbon (11)
-
Yellow Catuai (10)
-
74110 (5)
Obróbka
Stopień palenia
Zalecana metoda parzenia
Waga
Cena
-
od
do







Kawy, a szczególnie te wysokiej jakości, zaskakują nie tylko cudownym aromatem i smakiem, ale też złożonością smaku. Znajdziecie w nich wiele różnych nut smakowych.
Wpływ na smak kawy ma wiele elementów, poczynając od miejsca jej uprawy, odmiana kawy, poprzez zastosowany proces obróbki, po sposób wypalenia.
Bogactwo tych smaków jest porównywalne jedynie do wina.
Kawy z Ameryki Południowej charakteryzują się najbardziej klasycznymi nutami dla kultury espresso - czekoladowo-orzechowymi, chociaż znajdziecie w nich również wiele nut owocowych.
Dla odmiany, kawy z Afryki, to bogactwo nut owocowych, w tym często cytrusowych. Trudno uwierzyć, że kawa potrafi mieć tak bogaty i złożony smak. Jednak sprawa jest jeszcze bardziej złożona. W ramach podobnego położenia geograficznego również występują rtóżnice smakowe. Wpływ na to może mieć na przykład panujący gdzieś mikroklimat, albo wysokość uprawy.
Słowem, to wszystko to istny raj dla smakoszy kawy i ludzi otwartych na niesamowite doanania!

zadzwoń do nas: 693 890 281
napisz do nas: shop@coffeelove.pl
