CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Bonanza Rwanda Gitesi omniroast 250 g kawa ziarnista speciality

Ocena:
0
Cena: 74,90 zł

Cena regularna:

74.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 37 pkt [?]

towar niedostępny

Kawa Ziarnista Specialty Bonanza Rwanda Gitesi Omniroast 250 g – Rwanda z Nutami Czerwonego Jabłka, Wanilii i Oolonga – Palarnia Bonanza Coffee

Kawa speciality z nutami jabłka

Kawa speciality z nutami wanilii

Kawa speciality z nutami herbaty oolong


Data palenia
2025.03.17
Palarnia
Bonanza Coffee
Pochodzenie
Rwanda
Region
Gitesi, Karongi
Producent
Drobni rolnicy
Uprawy
-
Odmiana
Red Bourbon
Proces
washed
Typ palenia
omniroast
przelew
espresso
kawiarka
Palenie
średnie
Profil sensoryczny
czerwone jabłko,
wanilia,
oolong
Ocena SCA
-

Co wyróżnia Bonanza Rwanda Gitesi?

  • Omniroast – uniwersalne palenie do wszystkich metod: od espresso po drip.
  • Proces washed – czysty, klarowny smak z owocową nutą.
  • Unikalny profil – czerwone jabłko, wanilia, oolong.
  • Średnie palenie – balans słodyczy i herbacianych nut.

Dla kogo jest ta kawa?

  • Dla eksperymentatorów – sprawdź ją w ekspresie, kawiarce czy przelewie.
  • Dla fanów owocowo-słodkich smaków z nutą herbaty.
  • Dla szukających wyjątkowej Rwandy w mniejszym opakowaniu – 250 g.

Czego możesz się spodziewać?

Bonanza Rwanda Gitesi oferuje czysty smak czerwonego jabłka i wanilii w espresso, a w przelewie uwydatnia się subtelna nuta oolonga. To kawa, która łączy owocową słodycz z herbacianą elegancją.

Jak ją zaparzyć?

Dzięki omniroast masz pełną wolność wyboru:

  • Espresso – słodkie jabłko z waniliowym finiszem.
  • Kawiarka – intensywność z nutą oolonga.
  • Dripper/Chemex – lekkość i herbaciana subtelność.
  • French Press – pełnia smaku z owocową głębią.

Fakty, które warto znać:

  • Pochodzenie: Rwanda, region Gitesi, Karongi.
  • Proces: Washed dla czystego, zrównoważonego smaku.

Dlaczego warto ją wybrać?

  • Wszechstronność – idealna do każdej metody parzenia.
  • Kompaktowe opakowanie – 250 g na próbę lub prezent.
  • Wyjątkowy smak od Bonanza Coffee i rwandyjskich rolników.

Limitowana ilość

Bonanza Rwanda Gitesi to wyjątkowa Rwanda w wersji omniroast. Zamów teraz 250 g na coffeelove.pl i odkryj jej wyrafinowany owocowo-herbaciany charakter!

O kawie – prosto od producenta

Stacja mycia Gitesi, położona w zachodniej prowincji Rwandy, jest domem dla jednej z najbardziej spójnych i klarownych kaw tego wspaniałego pochodzenia. Unikalny profil smakowy, który może pochodzić z tych kaw, zdumiewa każdego roku. Myjnia wspomaga również lokalną społeczność, oferując dogłębne szkolenie rolników, szkółkę kawy, dystrybucję bydła i sprzętu rolniczego, a także produkcję własnych nawozów. Profil kawy zapewnia zrównoważoną i owocową filiżankę, która dobrze pasuje do wszystkich rodzajów przygotowania.

Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy wydobędziesz w każdej metodzie – od ciśnieniowych, jak ekspres czy kawiarka, po przelewowe, jak dripper czy Chemex. Świetnie smakuje też w AeroPressie, French Pressie czy jako klasyczna czarna kawa.

Kawa do AeroPressa

Kawa do dripa

Kawa do Chemexa

Kawa do ekspresu przelewowego

Kawa do ekspresu ciśnieniowego

Kawa do kawiarki

Kawa do French Pressa

Jak najlepiej przygotować tę kawę

Ta kawa to omniroast - jest wypalona w sposób, który pozwala ją zaparzyć dowolną metodą.
Będzie równie znakomita po zaparzeniu metodami alternatywnymi, jak też w ekspresie ciśnieniowym bądź w kawiarce.

W ekspresie sugerujemy dobrać parametry w sposób, aby podwójne espresso dało 40 g naparu z 18 g kawy w czasie 24 sekund.

Jeśli wybierzesz metodę przelewową, poniższy przepis możesz potraktować jako punkt wyjścia:

proporcja kawy i wody

proporcje:
6.8 g kawy
100 g wody

woda

temperatura:
96°C

mielenie

mielenie:
średnio-grube

czas parzenia

czas parzenia:
3:00 min

 

Jeszcze lepszy smak Twojej kawy
  • Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy.
  • Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60 g) w równych odstępach czasu.
  • Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
  • Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją trochę grubiej.
  • Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nieco drobniej.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!

Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia

Jak prawidłowo zmielić kawę

Szczegóły Szczegóły

Data palenia (miesiąc) 2025/03
Zalecana metoda parzenia omniroast - dowolna metoda
Stopień palenia średni do średni +
profil kawy kwiatowo-owocowy
Waga 250g
Producent Bonanza Coffee Roasters
Pochodzenie ziaren Rwanda
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces mokra / washed
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

0 / 5
  • Opinie o produkcie Masz ten produkt?

    Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

    Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

    Pokaż więcej
    Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
    
                                                             Zamknij okno
    Bonanza Rwanda Gitesi omniroast 250 g kawa ziarnista speciality
    0
    Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
    Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
    Najczęściej kupowane
    Holder do góry
    Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium