


Kategorie
Producent
Ziarnista / Mielona
Arabica / Robusta
Pochodzenie
Odmiana botaniczna
Stopień palenia
Zalecana metoda parzenia
Waga
Cena
-
od
do
Kyoto





Kyoto - od Cold Brew po kawę Speciality
Kyoto początkowo było marką doskonałych butelkowanych napojów Cold Brew, które nazwane zostały tak jak japońskie miasto, z którego wzmianki o próbach przygotowywania kawy na zimno sięgają 1600 roku. Właśnie wtedy należy doszukiwać się początków niezwykle popularnej dzisiaj kawy Cold Brew.
Po sukcesie tych napojów, firma Kyoto poszła o krok dalej - rozpoczęły się próby z kawami Speciality. Zastosowany został podobny schemat działania, który okazał się dobrze działać w przypadku Cold Brew. Punktem wyjścia jest znalezienie odpowiednich ziaren, a następnie długie i żmudne próby znalezienia właściwiej receptury dla konkretnych ziaren kawy.
Po wybraniu właściwego profilu palenia, kawa wypalana jest w małych partiach żeby utrzymać tak jak to możliwe pełną kontrolę nad przebiegiem tego procesu. Efektem są kawy, które śmiało wkroczyły na terytorium uznanych już palarni. Łatwo jest je polubić za to jak smakują, i jak wyglądają. Odważny krok Kyoto jest zupełnie zrozumiały - te kawy mają bardzo dużo do zaoferowania.
Koniecznie ich spróbujcie!

