CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Van Houten Passion czekolada w proszku 33% kakao

Ocena:
4.5 Oceny: 2 4.5
Cena: 44,90 zł

Cena regularna:

44.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 22 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: Van Houten

Czekolada Van Houten Passion 33% kakao

Czekolada w proszku do rozrabiania w czekoladziarce, w ekspresie albo sposobem domowym - w kubku.
Możesz też przygotować ją przy pomocy dyszy spieniającej lub innego urządzenia do spieniania mleka.

Van Houten Passion to wyjątkowa czekolada do picia na gorąco, produkowana na bazie najlepszego belgijskiego kakao. Ciemna, gęsta, intensywnie czekoladowa oraz bardzo prosta w przygotowaniu. Swoją gęstość oraz mocno czekoladowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości naturalnego belgijskiego kakao (33%).
Zaletą czekolady Van Houten Passion jest delikatna słodkość trafiająca w gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy. Gęstość gorącej czekolady możemy regulować dodaniem większej gramatury, zachowując przy tym umiarkowaną, delikatną słodycz oraz intensywniejszy smak ciemnej, deserowej czekolady.

Z jednego opakowania możemy uzyskać od 22 do 25 obfitych porcji. Idealny wybór dla właścicieli kawiarni, restauracji oraz domowych koneserów.

Zastosowanie:

  • dyspensery gorącej czekolady (czekoladziarki)
  • przygotowanie za pomocą dyszy spieniacza
  • przygotowanie domowe na bazie gorącego mleka

Jak przygotować pyszną czekoladę:

  1. Sposób domowy: podgrzej 180 ml mleka (najlepiej o zawartości 2-3% tłuszczu) do temp. 80-90°C . Następnie dodaj 35-40g czekolady Van Houten Passion i dokładnie wymieszaj łyżeczką. Po chwili czekolada powinna nabrać ciemnego koloru oraz gęstości.
  2. Z pomocą spieniacza: do dzbanka nalej 180 ml mleka. Podgrzej mleko trzymając dyszę na samym spodzie dzbanka, tak aby nie spienić mleka. Kiedy mleko jest gorące, dodajemy 35-30g czekolady Passion i dokładnie mieszamy.
  3. Za pomocą czekoladziarki: pojemnik dyspensera wypełniamy mlekiem i podgrzewamy do temp. 80-90°C. Następnie dodajemy czekoladę w proporcji 40-45g na 200ml mleka. W tej sytuacji najlepiej jest pomóc czekoladziarce rozpuścić czekoladę, dodatkowo, własnoręcznie mieszając całość łyżką.

Data przydatności: 2025/07/24

Szczegóły Szczegóły

Producent Van Houten
Skład cukier, kakao w proszku 33%, serwatka w proszku (mleko), substancja zagęszczająca E415, substancja przeciwzbrylająca E341, aromat
Wartość energetyczna (100g) 1500kJ/360 kcal
Tłuszcz (100g) 7,1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (100g) 4,5g
Węglowodany (100g) 65g
W tym cukry (100g) 62g
Białko (100g) 8,3g
Błonnik (100g) 11g
Sól (100g) 0,5g
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

 Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i
                    negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
 Zamknij okno
Van Houten Passion czekolada w proszku 33% kakao
4.5
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Najczęściej kupowane
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium