CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu
beanbros. Gwatemala Juan Diego De La Cerda omniroast 250 g | CoffeeLove
  • nowość

beanbros. Gwatemala Juan Diego De La Cerda omniroast 250 g kawa ziarnista

Ocena:
0
Cena: 64,90 zł

Cena regularna:

64.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 32 pkt [?]

towar niedostępny

Kawa Speciality z nutami melona

Kawa speciality z nutami brązowego cukru

Kawa Speciality z nutami nugata


data palenia
2025.01.30
palarnia
beanbros.
pochodzenie
Gwatemala
region
Palencia
uprawy
1860 m n.p.m.
producent
-
stacja obróbki
El Socorro Farm
odmiana
Bourbon
proces
washed
typ palenia
omniroast - 
przelew
espresso
kawiarka
palenie
średnie
profil sensoryczny
melon
brązowy cukier
nugat
czekolada
ocena SCA
-

Kawa ziarnista speciality Juan Diego De La Cerda 250 g z Gwatemmali z duńskiej palarni beanbros.

Jeśli szukasz wyjątkowej filiżanki kawy z Gwatemali, to nie możesz się pomylić z kawą Washed Bourbon z farmy El Socorro. Ta wyjątkowa odmiana hybrydowa wytwarza bogaty i złożony smak z gładkim body i subtelnym czekoladowym posmakiem.

Farma El Socorro, z jej przywiązaniem do jakości i zrównoważonego rozwoju, jest świadectwem bogatego dziedzictwa kawowego Palencii i całej Gwatemali. Ziarna produkowane tutaj to nie tylko napój, ale podróż i przygoda, która prowadzi przez bujne krajobrazy Palencii, wprowadzając Cię w bogatą mozaikę smaków, jaką oferuje ten region.

Palencia, położona w sercu Gwatemali, to region znany z żyznych gleb, dużych wysokości i stałych opadów deszczu. Te wyjątkowe warunki geograficzne i klimatyczne sprawiają, że jest to idealne miejsce do uprawy kawy. Bogata wulkaniczna gleba regionu w połączeniu z umiarkowanym klimatem umożliwia uprawę ziaren kawy, które są zarówno bogate w smak, jak i aromat.

El Socorro Farm wyróżnia się jako jedna z najlepszych plantacji kawy w Palencii. Zaangażowanie farmy w zrównoważone praktyki rolnicze, w połączeniu z jej skrupulatną dbałością o szczegóły na każdym etapie procesu produkcji kawy, gwarantuje, że ziarna produkowane tutaj są najwyższej jakości.

Jedną z wyróżniających się cech El Socorro jest poświęcenie się uprawie różnorodnych odmian kawy. To zaangażowanie w różnorodność nie tylko zapewnia zrównoważony rozwój gospodarstwa, ale także pozwala na rozwinięcie bogatej mozaiki smaków i aromatów w ziarnach.

Podczas, gdy Gwatemala jest miejscem dla mnóstwa odmian kawy, El Socorro Farm jest szczególnie znana z uprawy niektórych z najbardziej poszukiwanych. Należą do nich takie jak Bourbon, Caturra i egzotyczna Geisha. Każda odmiana wnosi swój własny, unikalny profil smakowy, dodając głębi i złożoności kawie.

Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.
Ziarna tej kawy sprawdzą się jednak również doskonale w metodach tradycyjnych - jak ekspres ciśnieniowy czy kawiarka.

kawa do aeropressa

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

ekspres kolbowy

ekspres kolbowy

ekspres automatyczny ciśnieniowy

ekspres automatyczny

kawiarka

kawiarka

french press

French press

Jak najlepiej przygotować tę kawę

Ta kawa to omniroast - jest wypalona w sposób, który pozwala ją zaparzyć dowolną metodą.
Będzie równie znakomita po zaparzeniu metodami alternatywnymi, jak też w ekspresie ciśnieniowym bądź w kawiarce.

W ekspresie sugerujemy dobrać parametry w sposób, aby podwójne espresso dało 40 g naparu z 19 g kawy w czasie 30 sekund.

Jeśli wybierzesz metodę przelewową, poniższy przepis możesz potraktować jako punkt wyjścia:

proporcja kawy i wody

proporcje:
6.8 g kawy
100 g wody

woda

temperatura:
94°C

mielenie

mielenie:
średnio-grube

czas parzenia

czas parzenia:
2:30 min

 

Polecana technika przygotowania
  • Zalewaj kawę na 5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60 g) w równych odstępach czasu.
  • Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę.
  • Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
V60 i podobne (filtry stożkowe)
  • 17 g kawy
  • 16 klików w Comandante
  • 250 ml wody (40 tds) o temperaturze 94°C
  • czas 2:25
  • 1.60 tds
Kalita i podobne (flatbed):
  • 17 g kawy
  • 14 klików w Comandante
  • 250 ml wody (40 tds) o temperaturze 94°C
  • czas 2:20
  • 1.60 tds
Jeszcze lepszy smak Twojej kawy
  • Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
  • Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60 g) w równych odstępach czasu.
  • Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
  • Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
  • Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Szczegóły Szczegóły

Data palenia (miesiąc) 2025/01
Zalecana metoda parzenia omniroast - dowolna metoda
Stopień palenia średni do średni +
profil kawy czekoladowo-owocowy
Waga 250g
Producent beanbros.
Pochodzenie ziaren Gwatemala
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces mokra / washed
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
 Zamknij okno
beanbros. Gwatemala Juan Diego De La Cerda omniroast 250 g kawa ziarnista
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium