Wysocki Coffee Kenia Ndaroini Aa Top filtr 7x18 g kawa ziarnista
Cena regularna:
39,99 zł
towar niedostępny
data palenia
2024.09.23 |
palarnia
Wysocki Coffee |
pochodzenie
Kenia |
region
Nyeri County
|
uprawy
1800 m n.p.m.
|
producent
-
|
stacja obróbki
-
|
odmiana
Sl28, Sl34, Batian, Ruiru 11
|
proces
washed |
typ palenia
metody alternatywne / przelewowe |
palenie
jasne |
profil sensoryczny
rabarbar karmel |
ocena SCA
86.75
|
Kawa ziarnista speciality do metod przelewowych Ndaroini Aa Top 7x18 g z Kenii z palarni Wysocki Coffee
Kawa o wysokiej słodyczy i równie wyraźnej kwasowości. Owocowy charakter kawy zapewniają nuty porzeczek i rabarbaru, cudownie przeplatające się ze słodyczą karmelu, tworząc niezwykle soczystą kompozycję. Wypalona jasno w polskiej, rzemieślniczej palarni przez doświadczonych roasterów. Rześka, bogata, intensywna i niesamowicie ciekawa!
W opakowaniu znajdziesz 7 saszetek kawy - każda po 18 g. Dzięki temu Twoja kawa będzie dłużej świeża, łatwo odmierzysz potrzebną porcję, zabierzesz ją ze sobą w podróż lub podzielisz się nią z bliskimi.
Według nas, ten odważny krok palarni Wycoski - zapakowanie ziaren w pojedyncze porcje, to game changer. Świeżość kawy jest zawsze priorytetem, a pojedyncze porcje, które w specjalnych warunkach są zamykane w szczelne torebki, pozwalają cieszyć się doskonałym smakiem swieżej kawy dłużej i pełniej. Spróbuj, nie masz nic do stracenia, a wiele do odkrycia!
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
proporcje:
6.5g kawy
100g wody
temperatura:
93-96°C
mielenie:
średnio-grube
czas parzenia:
2:30 - 3:00 min
- doza - 18 g
- mielenie (Comandante) - 23 kliki
- woda - 300 ml, 96°C
- preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
- czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty
- doza - 17 g
- mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
- woda - 200 ml, 90-93°C
- czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
- Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
- Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
- Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
- Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
- Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
- Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
34,90 zł
Cena regularna:
36,90 zł
159,71 zł
Cena regularna:
169,90 zł
64,90 zł
Cena regularna:
82,90 zł
12,90 zł
Cena regularna:
14,99 zł
189,90 zł
Cena regularna:
229,90 zł
33,75 zł
Cena regularna:
35,90 zł
131,51 zł
Cena regularna:
139,90 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,90 zł
119,90 zł
Cena regularna:
159,90 zł