The Barn Rwanda Huye Mountain omniroast 250g kawa ziarnista specialty do ekspresu i dripa





Opis
The Barn Rwanda Huye Mountain omniroast 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.17
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Huye District
|
producent |
David Rubanzangabo
|
wysokość upraw |
1700 - 2200 m n.p.m.
|
odmiana |
Red Bourbon
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
mleczna czekolada czerwona pomarańcza rodzynki daktyle gałka muszkatołowa |
ocena |
brak danych
|
Opis kawy
The Barn, jak co roku stara się znaleźć idealną kawę, która umili spotkania z bliskimi w okresie świątecznym. W tym roku nie jest inaczej. Wesołych Świąt!
Huye Mountain z Rwandy kilkakrotnie zdobył Cup of Excellence. To jedna z naszych ulubionych kaw.
Wersja po obróbce mokrej przynosi doskonale pasujący smak na ten sezon. To jak świąteczne ciasto w filiżance: zimowe przyprawy, z nutą mlecznej czekolady i rodzynek. Jest idealna do dzielenia się z rodziną i przyjaciółmi.
Filiżanka
Smaki mlecznej czekolady, krwistej pomarańczy i rodzynek wspierane są przez słodycz daktyli i delikatną gałkę muszkatołową. Odczucie w ustach jest aksamitne i bogate z dodatkowym finiszem, który można znaleźć tylko w wielu produktach z tego konkretnego regionu.
Farma
Huye Mountain, Rwanda. To kraina 1000 wzgórz. Jest obdarzona idealnymi warunkami do uprawy kawy: duża wysokość, regularne opady deszczu i żyzna gleba. Od 2013 roku The Barn wypala kawę ze stacji myjącej Davida Rubanzangabosa. Jego myty Bourbon jest ich ulubionym i ma wszystko, czego można oczekiwać od wyjątkowej kawy z Rwandy.
David jest kluczową postacią w rozwoju Speciality Coffee w Rwandzie. Wielokrotnie zdobył Cup of Excellence. Uprawy na paśmie góry Huye podzielił na siedem stref – każda o innym profilu smakowym. David jest prawdziwym filantropem, który bardzo troszczy się o rodziny, z którymi współpracuje.
Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Rwanda Huye Mountain
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/01 |
Producent | The Barn |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Region | Huye District |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | omniroast - dowolna metoda |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.