The Barn Rwanda Huye Mountain omniroast 250g kawa ziarnista specialty do ekspresu i dripa

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,90 zł 69.90
ilość szt.
Zyskujesz 34 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

The Barn Rwanda Huye Mountain omniroast 250g

kawa speciality z nutami mlecznej czekolady

kawa speciality z nutami czerwonej pomarańczy

kawa speciality z nutami rodzynek

Charakterystyka kawy

data palenia
2023.01.17
palarnia
pochodzenie
region
Huye District
producent
David Rubanzangabo
wysokość
upraw
1700 - 2200 m n.p.m.
odmiana
Red Bourbon
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
mleczna czekolada
czerwona pomarańcza
rodzynki
daktyle
gałka muszkatołowa
ocena
brak danych

Opis kawy

The Barn, jak co roku stara się znaleźć idealną kawę, która umili spotkania z bliskimi w okresie świątecznym. W tym roku nie jest inaczej. Wesołych Świąt!

Huye Mountain z Rwandy kilkakrotnie zdobył Cup of Excellence. To jedna z naszych ulubionych kaw.

Wersja po obróbce mokrej przynosi doskonale pasujący smak na ten sezon. To jak świąteczne ciasto w filiżance: zimowe przyprawy, z nutą mlecznej czekolady i rodzynek. Jest idealna do dzielenia się z rodziną i przyjaciółmi.

Filiżanka

Smaki mlecznej czekolady, krwistej pomarańczy i rodzynek wspierane są przez słodycz daktyli i delikatną gałkę muszkatołową. Odczucie w ustach jest aksamitne i bogate z dodatkowym finiszem, który można znaleźć tylko w wielu produktach z tego konkretnego regionu.

Farma

Huye Mountain, Rwanda. To kraina 1000 wzgórz. Jest obdarzona idealnymi warunkami do uprawy kawy: duża wysokość, regularne opady deszczu i żyzna gleba. Od 2013 roku The Barn wypala kawę ze stacji myjącej Davida Rubanzangabosa. Jego myty Bourbon jest ich ulubionym i ma wszystko, czego można oczekiwać od wyjątkowej kawy z Rwandy.

David jest kluczową postacią w rozwoju Speciality Coffee w Rwandzie. Wielokrotnie zdobył Cup of Excellence. Uprawy na paśmie góry Huye podzielił na siedem stref – każda o innym profilu smakowym. David jest prawdziwym filantropem, który bardzo troszczy się o rodziny, z którymi współpracuje.


Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Rwanda Huye Mountain

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2023/01
Producent The Barn
Producent (kraj) Niemcy
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Rwanda
Region Huye District
Obróbka mokra / washed
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia omniroast - dowolna metoda
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje
Java Gwatemala Santa Rosa 250g kawa ziarnista do kawiarki i ekspresu
Java Gwatemala Santa Rosa 250g kawa ziarnista do kawiarki i ekspresu
39,90 zł 29,93 zł

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium