The Barn Kenya Mbokam AA filtr 250g kawa ziarnista Speciality do dripa





Opis
The Barn Kenya Mbokam AA filtr 250g kawa ziarnista Speciality do metod przelewowych
Szczegóły
Palarnia | Niemcy |
Pochodzenie | Kenia |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | jasny |
Skład kawy | 100% Arabika |
Proces | washed |
Region | Embu |
Odmiana | SL28, Ruiru 11 |
Wysokość upraw | 1600 m n.p.m. |
Waga | 250g |
Profil kawy | śliwka czarna porzeczka hibiskus |
Data palenia | 2021/12/13 |
Opis kawy The Barn Kenya Mbokam AA
Relacje The Barn z Arthurem i Josephine Mbogoh są coraz silniejsze z każdym sezonem. W 2018 roku przedstawiciele The Barn zostali przedstawieni społeczności drobnych rolników, do której należy ta rodzina.
Ta konkretna partia AA ma największe ziarna, które są pełne fantastycznych kenijskich smaków: nuty śliwki, czarnej porzeczki i hibiskusa połączone są z wysoką słodyczą. Odczucie w ustach jest niezwykle żywe i wyraźne!
Charakter kawy Kenya Mbokam AA:
Body (cielistość) ●●●●●
Słodycz ●●●●○
Kwasowość ●●●●○
Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Kenya Mbokam AA
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2021/12 |
Producent | The Barn Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Region | Embu |
Odmiana botaniczna | SL 28 |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |