The Barn Kenya Kabingara AA filtr 250g kawa ziarnista specialty

The Barn Kenya Kabingara AA filtr 250g kawa ziarnista specialty
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 74,90 zł 74.90
ilość szt.
Zyskujesz 37 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

The Barn Kenya Kabingara AA filtr 250g

 

kawa speciality z nutami czarnej porzeczki

kawa speciality z nutami hibiskusa

Charakterystyka

data palenia
2023.05.09
palarnia
pochodzenie
region
Kirinyaga
producent
Kabingara Factory
wysokość
upraw
1750 m n.p.m.
odmiana
SL28
SL34
proces
washed
typ palenia metody alternatywne / przelewowe
palenie
profil
sensoryczny
czarna porzeczka
hibiskus
ocena
brak danych

Opis

Ponad 800 drobnych rolników dostarcza swoje dojrzałe wiśnie do Fabryki Kabingara, myjni należącej do lokalnej spółdzielni. Ta partia AA pęka w szwach od świeżego smaku. Jest jasna, ale zrównoważona: soczysty smak czarnej porzeczki jest wybitnie kenijski.

Kubek - profil sensoryczny

Kabingara ma wszystko, co kochamy w kenijskiej kawie. Owocowy profil pochodzący z całkowicie mytych ziaren - oczekuj więc soczystej nuty świeżej czarnej porzeczki i pachnącego hibiskusa. Do tego czysty i świeży charakter. Kwasowość jest wyraźna, ale dobrze zrównoważona słodkim finiszem.

Farma

W żyznym regionie Kirinyaga ponad 800 rolników ma małe plantacje kawy, na których rośnie około 250 do 350 drzew. Na wysokości około 1750 metrów, ciepłe dni i chłodne noce pomagają pielęgnować słodkie, gęste owoce kawy, zapewniając wspaniały charakter, który wyróżnia kenijską kawę.

Stacja mycia jest własnością i jest zarządzana przez Karithathi Farmers Cooperative Society. Rolnicy otrzymują techniczne wsparcie agronomiczne od Sucafina Kenya, czego celem jest minimalizacja dodatków do gleby przy jednoczesnej maksymalizacji plonów i jakości.

Proces

Drobni rolnicy selektywnie zbierają dojrzałe czerwone wiśnie i dostarczają je do fabryki Kabingara. W fabryce Cherry Clerk nadzoruje skrupulatne wizualne sortowanie i przyjmuje tylko gęste, dojrzałe wiśnie.

Wiśnie są następnie rozdrabniane i poddawane fermentacji. Po fermentacji kawa jest myta w czystej wodzie i układana do wyschnięcia na podwyższeniu. Pracownicy często grabią pergamin, aby zapewnić równomierne suszenie. Przykrywają schnący pergamin w najgorętszych porach dnia, aby utrzymać powolne, równomierne suszenie oraz w nocy, aby chronić go przed wilgocią. Pergamin wysycha średnio od 7 do 14 dni.


Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Kenya Kabingara AA

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia (miesiąc) 2023/05
Producent The Barn
Producent (kraj) Niemcy
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Pochodzenie ziaren Kenia
Obróbka mokra / washed
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium