The Barn Ethiopia Nano Challa filtr 250g kawa ziarnista specialty do dripa





Opis
The Barn Ethiopia Nano Challa filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.08.03
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Gera, West Oromia
|
producent |
Nano Challa Cooperative
|
wysokość upraw |
1900 - 2000 m n.p.m.
|
odmiana |
Mixed Heirloom
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
nektarynka jaśmin wanilia |
ocena |
brak danych
|
Opis kawy
Nano Challa to jedna z naszych ulubionych kaw z Etiopii i z radością sięgamy po kolejną, tym razem z berlińskiej palarni The Barn.
Jest czysta, słodka i zrównoważona. W profilu filiżanki dominują aromaty nektarynki, wanilii i jaśminu. Nano Challa jest bardzo soczysta i niemal perfumowana - możemy ją pić cały dzień.
Nano Challa znajduje się w dystrykcie Gera w zachodniej Oromii, gdzie zachowały się duże połacie dziewiczych lasów a drzewa kawowe rosną dziko. Spółdzielnię wspiera NGO TechnoServe, która zapewnia edukację, doradztwo i finansowanie. Pomogli także kooperatywie Nano Challa uzyskać dostęp do międzynarodowego rynku kawy Speciality, co pozwoliło na zdecydowanie lepsze dochody za bardzo wysoką jakość ich kaw.
Ta kawa jest absolutnie oszałamiająca i reprezentuje pełny potencjał rdzennych ziaren regionu. Nano Challa posiada certyfikat ekologiczny.
Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Ethiopia Nano Challa
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/08 |
Producent | The Barn |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Odmiana botaniczna | Heirloom |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |