The Barn Ethiopia Mohamed Ali espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki

The Barn Ethiopia Mohamed Ali espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki
  • promocja
Cena: 172,43 zł 229,90 zł 172.43
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 229,90 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 86 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

The Barn Ethiopia Mohamed Ali espresso 1kg

 

kawa speciality z nutami truskawki

kawa speciality z nutami mlecznej czekolady

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.10.18
palarnia
pochodzenie
producent
Mohamed Mustafa Ali
region
Jimma
uprawy
2050
m n.p.m.
odmiana Mixed Heirloom
proces
typ palenia espresso
ekspres / kawiarka
palenie
profil
sensoryczny

truskawka
czekolada
kremowa

ocena
brak danych

Opis

Mohamed Ali to jedna kluczowych kaw z Etiopii o ofercie kultowej palarni Speciality z Berlina - The Barn. Kiedy kraj ten zmienił swoje prawo, i w końcu można było kupować kawę bezpośrednio z farm, palarnia The Barn, znając doskonałe kawy, które produkował Mohamed Mustafa Ala, zaangażowała się w długookresową bliską relację. angażować. Do tej pory ich współpraca funkcjonuje na zasadzie wyłączności, a palarnia jest zaangażowana w kilka projektów zrównoważonego rozwoju w tej farmie.

Mohamed Ali to bogate smaki dojrzałych truskawek, czekolady i kwiatu brzoskwini. Palone na espresso daje soczyste shoty z kremowym odczuciem w ustach. To, co kochamy w takich etiopskich produktach naturalnych, to intensywność owocowego smaku bez zbytniej kwasowości.

Farma

Wchodząc na terytorium farmy, wchodzisz do dziewiczego lasu. Przyroda jest nietknięta, a kawa rośnie dziko. Pszczoły i drzewa owocowe oferują świetną mieszankę plonów i dodatkowego dochodu, gdy kawa jest poza sezonem.

Na wysokości 2050 metrów jesteśmy wysoko na wyżynach Etiopii, gdzie duże zmiany temperatury między dniem a nocą tworzą interesujące profile smakowe. Mohamed Ali inwestuje w siłę roboczą, selektywne zbieranie, więcej łóżek do suszenia i produkcję kawy obróbki honey. Gospodarstwo posiadało również certyfikat ekologiczny.

Przetwarzanie

Wiśnie kawowe rosną tam w półcieniu. Suszenie odbywa się na podwyższonych łóżkach przez 18-23 dni. Owoce są stale mieszane i sortowane w celu uzyskania bardzo czystych partii jakości. Mohamed Ali zbudował na miejscu nowy magazyn, który może pomieścić do 1500 worków kawy.


Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Ethiopia Mohamed Ali

„kawa 

ekspres kolbowy

„kawa

ekspres automatyczny

„kawa

kawiarka

 

„kawa

French Press


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/10
Producent The Barn
Producent (kraj) Niemcy
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Etiopia
Region Jimma Zone
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia ekspres, kawiarka, french press
Waga 1 kg

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium