The Barn Costa Rica Corazón de Jesús espresso 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 74,90 zł 74.90
ilość szt.
Zyskujesz 37 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

The Barn Costa Rica Corazón de Jesús espresso 250g

kawa speciality z nutami czekoladowego ganache

kawa speciality z nutami figi

kawa speciality z nutami wanilii

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.12.12
palarnia
pochodzenie
region
Brunca
producent
John Alvarado
wysokość
upraw
1800 m n.p.m.
odmiana
Catuai
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
czekoladowe ganache
figa
wanilia
ocena
brak danych

Opis kawy

John Alvarado odegrał kluczową rolę w zmianie reputacji kawy z tej części Kostaryki. Długo pomijany nacisk na zrównoważony rozwój i nowoczesne wartości produkcji zaczynają w pełni wykorzystywać niesamowite naturalne walory tego obszaru.

Profil kawy

Ta myta kawa ta urzeka słodyczą i konsystencją. Dzięki bogatemu smakowi czekoladowego ganache i dojrzałej figi, filiżanka wydaje się luksusowa i kremowa. Na podniebieniu pełne i zrównoważone odczucie, które po nieznacznym ostygnięciu objawia dodatkowo miękką nutę wanilii.

Plantacje

Mikromłyn Corazón de Jesús należy do rodziny Alvarado Fonseca. Gospodarstwo położone jest w cieniu góry Chirripó. To najwyższy szczyt Kostaryki. Góra została nazwana „krainą wiecznych wód” w rdzennym języku, odzwierciedlając obfitość jezior i rzek w regionie, które przyczyniają się do wyjątkowego terroir. Kawa z regionu Brunca odnotowała ostatnio niesamowitą poprawę. Rodzina Alvarado nadała priorytet produkcji ziaren jakości speciality, eksperymentując z najlepszymi możliwymi kombinacjami odmiany i różnymi procesami.

Gospodarstwo jest częścią programu Bandera Azul, organizacji, która zachęca do zrównoważonej produkcji poprzez lepsze praktyki rolnicze, ochronę środowiska i odpowiedzialną gospodarkę wodną. Kawa ta pochodzi z działki na farmie El Salitre. Działka ma powierzchnię 12 hektarów i położona jest na wysokości 1800 metrów. Korzysta z naturalnie bogatej gleby i warunków pogodowych.

Proces

Do tej umytej partii wybierane są tylko najlepsze ziarna. Wiśnie docierają do młyna po południu i są przetwarzane następnego dnia - poddawane mechanicznemu usuwaniu miąższu w celu wypłukania i usunięcia jak największej ilości śluzu. Ziarna są następnie pozostawiane na noc w zbiornikach, a następnie suszone na słońcu na podwyższonych afrykańskich łożach przez około 12 dni.


Polecane metody zaparzenia kawy The Barn Costa Rica Corazón de Jesús

„kawa 

ekspres kolbowy

„kawa

ekspres automatyczny

„kawa

kawiarka

 

„kawa

French Press


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/12
Producent The Barn
Producent (kraj) Niemcy
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Kostaryka
Obróbka mokra / washed
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia ekspres, kawiarka, french press
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium