Story Coffee Rwanda Gituntu Hakuna Matata filtr 250g kawa ziarnista specialty
towar niedostępny






Opis
Story Coffee Rwanda Gituntu Hakuna Matata filtr 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.05
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Nyamasheke
|
odmiana | Bourbon & A1 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
jagoda truskawka pomarańcza |
ocena w cuppingu |
88.00 pkt.
|
Opis
HAKUNA MATATA! Czyli ziarenka, które wprawiają w dziecięcą radość ♥️
Ziarna które wręcz krzyczą do Ciebie “Nie martw się!”
Czy już Wam to coś mówi? HAKUNA MATATA OF KORS!
Wakacyjna kawka, która powraca w jeszcze lepszej odsłonie!
Ziarna prosto z Rwandy, które otrzymały aż 88 pkt wg SCA.
Owoce te pochodzą z 14 hektarowej farmy Gituntu, która jest zlokalizowana w górach na wysokości 1800 – 2000 m. n.p.m. w regionie Nyamasheke.
Wiśnie odmiany botanicznej Bourbon & A1 zostały poddane obróbce naturalnej.
W profilu sensorycznym to totalne boom owocowe! odnajdziecie tu nutki jagód, truskawek i pomarańczy - ogólnie OBŁĘD!
Łapcie swoją paczuchę i Hakuna Matata guys!
Jak najlepiej przygotować tę kawę
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobyć w dripeprze (np. V60, Origami, Kalita, Clever).
Chemex, AeroPress lub french press również będą świetnym wyborem!
proporcje
6.5g kawy / 100g wody
temperatura wody
93-96°C
mielenie
średnio-grube
czas parzenia
2:30 - 2:45 min
Metoda:
- Zalewaj kawę na 5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
- Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę.
- Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy.
- Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Polecane metody zaparzenia kawy Story Coffee Rwanda Gituntu Hakuna Matata
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Story Coffee Roasters |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.