Story Coffee Kolumbia La Loma Rodrigo Sanchez filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
Story Coffee Kolumbia La Loma Rodrigo Sanchez filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod przelewowych
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.02.28
|
palarnia | |
pochodzenie | Kolumbia |
producent | Rodrigo Sanchez Valencia |
region |
Huila
|
wysokość upraw |
1730
|
odmiana | Pacamara |
proces | |
typ palenia | |
stopień palenia | |
profil sensoryczny | |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy
Kolumbijskie owoce odmiany Pacamara, prosto z gospodarstwa Monteblanco.
Farma znajduje się w regionie Huila, w dolinie rzeki Sauza. Jest to nadzwyczajna zaleta dla owoców kawowca, gdyż zyskują wrodzony związek z naturą i wszystkim, co zapewnia.
Monteblanco to rodzinne gospodarstwo, którym zarządza Rodrigo Sanchez Valencia. Wszystko dzieje się tu zgodnie z tradycją, którą sam tworzył wraz z dziadkiem.
Owoce poddane zostały klasycznej obróbce naturalnej.
W przypadku tego procesu kawa zbierana jest średnio w temperaturze od 24 do 28 stopni Brixa i pH między 5,6 a 5,9, a po zebraniu jest poddawana fermentacji w tych samych workach przez następne 36 godzin.
Ziarna schną bezpośrednio na świetle słonecznym przez pierwsze 6 dni, a następnie trafiają pod zadaszenie na kolejne 24 dni, aż do zakończenia procesu suszenia.
Spróbujcie sami!
Ostrzegamy. Napar z Kolumbii Monteblanco urzeka podniebienia i serca. Ciężko skończyć na jednej filiżance. Czy nawet na jednym kilogramie!
Polecane metody zaparzenia kawy Story Coffee Kolumbia La Loma Rodrigo Sanchez
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/02 |
Producent | Story Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Region | Huila |
Odmiana botaniczna | Pacamara |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |