Story Coffee Etiopia Spring Coffee filtr 250g kawa ziarnista specialty do metod alternatywnych





Opis
Story Coffee Etiopia Spring Coffee filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.04.18
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Sidamo / Guji
|
odmiana | Heirloom |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
kwiaty żółte owoce |
ocena w cuppingu |
-
|
Opis
Wiosna to pora roku która budzi do życia, daje radość inspiruje... takie emocje rodzi w nas kawa z limitowanej edycji Spring Coffee.
Klasycznie, gdy wiosna to i kwiecista Etiopia! Tym razem jest to blend Etiopii dwóch obróbek – mytej oraz naturalnej!
W wersji wypalonej pod filtr spodziewaj się intensywnych nut kwiatowych połączonych ze słodkimi żółtymi owocami. Napar jest nadzwyczaj przyjemny, słodki aczkolwiek orzeźwiający! Ziarenka te poza klasycznymi metodami alternatywnymi takimi jak aeropress czy v60, doskonale się sprawdzą do zaparzenia cold brew czy nitro na zimno.
Polecane metody zaparzenia kawy Story Coffee Etiopia Spring Coffee
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | Story Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.