CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu
Standout Coffee Salwador Los Pirineos Diego Baraona filtr 250g | CoffeeLove
  • nowość

Standout Coffee Salwador Los Pirineos Diego Baraona filtr 250g kawa ziarnista

Ocena:
0
Cena: 92,90 zł 92.90
ilość szt.
Zyskujesz 46 pkt [?]

towar niedostępny

Kawa Speciality z nutami mandarynki

Kawa Speciality z nutami cytrusów

kawa speciality z nutami czarnej herbaty



data palenia
2024.04.25
palarnia
pochodzenie
region
Usulutan
uprawy
1600 m n.p.m.
producent
Diego Baraona
farma
Los Pirineos
odmiana
Pacamara
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
mandarynka
cytrusy
czarna herbata
karmel
granat
malina
ocena
-

Kawa ziarnista speciality Los Pirineos Diego Baraona z Salwadoru 250g wypalona w sztokholmskiej palarni Standout Coffee 

Ta filiżanka zapewni jasne nuty mandarynki z odrobiną cytrusów, a następnie smaki i aromaty czarnej herbaty, karmelu, granatu, maliny i wykończenie przypominające pinot noir.

Gospodarstwo Los Pirineos, położone na szczycie wulkanu Tecapa w Usulutan w Salwadorze, charakteryzuje się wyjątkowym mikroklimatem i niezrównanymi warunkami do produkcji kawy. Gospodarstwo, będące od 130 lat własnością cenionej rodziny Baraona, słynie z przywiązania do jakości i innowacyjności.

Los Pirineos szczyci się bogatym dziedzictwem w produkcji kawy, a rodzina Baraona importuje oryginalne rośliny i drzewa cieniujące z Antigua Gwatemala. Obecnie gospodarstwo posiada największy prywatny bank nasion w Salwadorze, obejmujący ponad 80 odmian.

Dzięki doświadczeniu rodziny Baraona, Los Pirineos przoduje w uprawie kawy, specjalizując się w odmianach takich jak Pacamara, Bourbon i Paca. Gospodarstwo stale eksperymentuje z egzotycznymi odmianami kawy i posiada specjalny ogród odmian kawy prezentujący 80 różnych szczepów.
 
Suszarnia Los Pirineos to prawdziwe arcydzieło inżynierii, umiejscowione strategicznie, aby czerpać korzyści ze stałego zachodniego wiatru i dużej ilości światła słonecznego. Ta unikalna konfiguracja pozwala na produkcję kaw naturalnych i przetworzonych miodem z przedłużoną, kontrolowaną fermentacją.
 
Kawy ziarniste klasy speciality z palarni Standout dostępne są w 250-gramowych słoikach. Kawy te stanowią idealne połączenie kawy speciality i kawy competition, a ich profil smakowy jest zarówno ekscytujący, jak i niepowtarzalny.
 
Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.

kawa do aeropressa

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

kawa do French Pressa

French Press

 

Jak najlepiej przygotować tę kawę

proporcja kawy i wody

proporcje:
6.5g kawy
100g wody

woda

temperatura:
93-96°C

mielenie

mielenie:
średnio-grube

czas parzenia

czas parzenia:
2:15 - 2:30 min

 

Jak przygotować tę kawę w dripperze
  • doza - 18 g
  • mielenie (Comandante) - 23 kliki
  • woda - 300 ml, 96°C
  • preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
  • czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty
Zalania do 150/300ml w 0:40 i 1:15, koniec w 1:45. Po każdym warto zamieszać driperem dwa razy.
 
Jak przygotować tę kawę w AeroPressie
  • doza - 17 g
  • mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
  • woda - 200 ml, 96°C
  • czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
Metoda odwrócona: wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.
 
Jeszcze lepszy smak Twojej kawy
  • Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
  • Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
  • Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
  • Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
  • Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!

 


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Szczegóły Szczegóły

Data palenia (miesiąc) 2024/04
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Stopień palenia jasny
Waga 250g
Producent Standout Coffee
Pochodzenie ziaren Salwador
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces pulped natural / honey
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
Zamknij okno
Standout Coffee Salwador Los Pirineos Diego Baraona filtr 250g kawa ziarnista
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium