CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu
  • promocja

Standout Coffee Kolumbia Alejandra Muñoz and Jhonatan Gasca's: Zarza Farm Pink Bourbon filtr 250g kawa ziarnista OUTLET

Ocena:
0
Cena: 89,90 zł

Cena regularna: 114,90 zł

89.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 114,90 zł
ilość szt.
-22% Zyskujesz 44 pkt [?]

towar niedostępny

kawa speciality z nutami kwiatu pomarańczy

kawa speciality z nutami moreli

kawa speciality z nutami agrestu



data palenia
2024.08.12
palarnia
pochodzenie
region
Pitalito, Huila
uprawy
1540 m n.p.m.
producent
Alejandra Muñoz i Jhonatan Gasca
farma
Zarza
odmiana
Pink Bourbon
proces
double fermented washed
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
kwiaty pomarańczy
morela
agrest
białe wino
ocena
-

Kawa ziarnista speciality Alejandra Muñoz and Jhonatan Gasca's: Zarza Farm Pink Bourbon z Kolumbii 250g wypalona w sztokholmskiej palarni Standout Coffee 

Zanurzcie się w aromatach kwiatu pomarańczy i intensywnych kwiatów egzotycznych drzew. Ta kawa oferuje niezwykle słodką i elegancką filiżankę z żywymi smakami moreli, agrestu i finiszem przypominającym austriackiego Rieslinga.
Palarnia Standout Coffee ma okazję blisko współpracować z Jhonatanem, ponownie wprowadzając na rynek ziarna uprawiane przez Jhonatanem i jego żonę.

Alejandra Muñoz i Jhonatan Gasca to pełni pasji młodzi plantatorzy kawy z Pitalito, w Huila w Kolumbia. Razem oferują wyjątkowe doświadczenie kawowe, które obrazuje ich oddanie i specjalistyczną wiedzę.

Alejandra, 26-latka z Brukseli-Pitalito, dorastała ucząc się  od ojca stolarstwa. Mimo to jej ścieżka zaprowadziła ją do kawy, gdy poznała Jhonatana Gascę, oddanego producenta kawy. Alejandra dołączyła do Jhonatana w biznesie kawowym, wnosząc swoją miłość i poświęcenie do farmy Zarza, położonej 1540 metrów nad poziomem morza. Ich farma rozciąga się na ponad 6 hektarach, gdzie uprawiają kawę speciality, z poszanowaniem rodzinnych wartości i szacunkiem dla swojej pracy.

Pasja Jhonatana do kawy jest głęboko zakorzeniona w tradycji jego rodziny. Pomimo wczesnych trudności i wyzwań, realizował marzenie o produkcji wysokiej jakości kawy speciality. Zainspirowani przyjaciółmi znanymi z wyjątkowych kaw, Jhonatan i jego brat Johan dążą do światowego uznania, dumni ze swojego rodzinnego dziedzictwa i jakości swojej kawy.

 
Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.

kawa do aeropressa

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

kawa do French Pressa

French Press

 

Jak najlepiej przygotować tę kawę

proporcja kawy i wody

proporcje:
6g kawy
100g wody

woda

temperatura:
93-96°C

mielenie

mielenie:
średnio-grube

czas parzenia

czas parzenia:
2:40 - 3:00 min

 

Jak przygotować tę kawę w dripperze
  • doza - 18g
  • mielenie (Comandante) - 23 kliki
  • woda - 300 ml, 96°C
  • czas parzenia - 2.40 - 3.00 minuty

Zalania:
⏱ 0:00-0:10 | 50 grams
⏱ 0:30-0:40 | 50 grams
⏱ 1:00-1:10 | 150 grams

 
Jak przygotować tę kawę w AeroPressie
  • doza - 17g
  • mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
  • woda - 200 ml, 96°C
  • czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
Metoda odwrócona: wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.
 
Jeszcze lepszy smak Twojej kawy
  • Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
  • Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
  • Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
  • Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
  • Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!

 


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Szczegóły Szczegóły

Data palenia (miesiąc) 2024/08
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Stopień palenia jasny do średni
profil kawy owocowa słodycz
Waga 250g
Producent Standout Coffee
Pochodzenie ziaren Kolumbia
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces mokra / washed
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

 Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i
                    negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
 Zamknij okno
Standout Coffee Kolumbia Alejandra Muñoz and Jhonatan Gasca's: Zarza Farm Pink Bourbon filtr 250g kawa ziarnista OUTLET
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Najczęściej kupowane
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium