






Rocket Bean Honduras Copan El Duende filtr 200g kawa ziarnista Speciality do dripa






Opis
Rocket Bean Honduras Copan El Duende filtr 200g kawa ziarnista Speciality
Szczegóły
Palarnia | Łotwa |
Pochodzenie | Honduras |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | jasny |
Proces | Natural Anaerobic |
Region | Copan |
Odmiana | Lempira |
Wysokość upraw | 1400 m n.p.m. |
Waga | 200g |
Profil smaku | Cuba Libre ciemna czekolada suszony melon ciemne winogrona |
Ocena w cuppingu | 87 pkt |
Data palenia | 2021/01/11 |
Opis kawy Honduras Copan El Duende
Kolejna super-smaczna kawa z Hondurasu z łotewskiej palarni Speciality Rocket Bean. Obróbka natural Anaerobic zyskuje coraz większą popularność i coraz więcej farmerów rozszerza swoje metody przetwarzania w kierunku różnych „nowoczesnych” sposobów, jak Anaerobic or Aerobic. Dla miłośników zachwycającej kawy przynosi to masę frajdy w postaci niezwykłych smaków.
Ta kawa zdumiewa wyrazistymi smakami, takimi jak ciemna czekolada, suszone owoce i dojrzałe winogrona. Napar jest złożony i słodki.
Partia tych ziaren była macerowana przez 120 godzin w zamkniętych beczkach, aby uzyskać środowisko bez tlenu, tworząc kawę o wyjątkowym profilu smakowym. Po maceracji ziarna suszy się na podniesionych łożach. Młyn znajduje się na wysokości 800 m n.p.m., co daje bardziej suchy i stabilny klimat do wyschnięcia ziaren. Efekt jest niezwykły.
Kawę Rocket Bean Honduras Copan El Duende filtr polecamy szczególnie do:
- Chemexa
- dripa
- AeroPressa
- ekspresów przelewowych
- French Pressa
Cechy produktu
Producent | Rocket Beans |
Ziarnista / Mielona | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica |
Pochodzenie | Honduras |
Region | Copan |
Odmiana botaniczna | Lempira |
Obróbka | Anaerobic |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 200g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)










