Piu' Classico espresso 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki





Opis
Piu' Classico espresso 250g
Szczegóły
Palarnia | Belgia |
Pochodzenie | Ameryka Południowa; Afryka; Azja |
Rodzaj palenia | espresso i kawiarka |
Stopień palenia | średni+ |
Waga | 250g |
Profil smaku |
czkekolada z Madagaskaru |
Data przydatności: | 2022/08/13 |
Opis kawy
Mieszanka ziaren Arabiki i Robusty, choć dominuje tu odmiana Arabiki. Ziarna Arabiki pochodzą z Ameryki Południowej (Brazylia, Kolumbia…), Robusta zaś z Afryki lub Azji.
Profil smaku tej kawy przywodzi na myśl włoskie tradycyjne espresso. Kawa jest na tyle dobrze skomponowana i wypalona, że przy w miarę delikatnym smaku epsresso, zachowuje ono bardzo wyraźne nuty smakowe.
Kawa sprawdzi się też doskonale do przygotowania kawy z mlekiem - cappuccino czy latte będzie pysznie kremowe i deserowe.
Jest to jedna z najchętniej wybieranych kaw przez kawiarnie, bary i hotele w Belgii.
Polecane metody zaparzenia kawy Piu' Classico
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Producent | Piu' |
Producent (kraj) | Włochy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica z Robustą |
Single Origin / Blend | Blend |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 250g |