Pikola Brazil Cafeina espresso 1kg kawa ziarnista speciality





Opis
Picola Brazil Cafeina 1kg
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.07
|
najlepsza przed |
2023.12.07
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Lavras a Ingaí, Minas Gerais
|
farmy |
Elza Leopoldino i Sylvinha Memberg
|
uprawy |
1000 m n.p.m.
|
proces |
natural
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
ciemny karmel
orzechy pekan |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Ta partia składa się z kawy od dwóch producentów w południowym Minas Gerais, Elza Leopoldino i Sylvinha Memberg.
Od najmłodszych lat Elza pracowała na plantacjach kawy w swoim regionie. Wciąż bardzo młoda poznała Afonso i wkrótce się pobrali. Pracowali razem przez 18 lat na dużej farmie kawy w mieście Nepomuceno w południowym Minas Gerais. Dzięki ciężkiej pracy i skrupulatnemu oszczędzaniu udało im się kupić małą posiadłość w sąsiednim mieście Lavras. Tak powstała mała, rodzinna farma.
Większość ich plantacji to młode drzewa, więc zbiór odbywa się ręcznie. Ponieważ to mała, rodzinna farma, nie mają stałych pracowników. Jedynie na okres żniew zatrudniają dwóch dodatkowych pracowników do pomocy w zbiorze i fermentacji. Wszystkie partie kaw są poddane obróbce naturalnej, suszone na słońcu.
Elza i Alfonso są wyczuleni na ochronę środowiska dlatego wkładają dużo wysiłku w utrzymywanie wszystkiego w idealnej harmonii, między naturą a produkcją kawy.
Polecane metody zaparzenia kawy Picola Brazil Cafeina
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Pikola |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.