ODIJA do biura "ctrl" espresso 1kg kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki





Opis
ODIJA do biura "ctrl" espresso 1kg
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.04.18
|
palarnia | |
pochodzenie |
Honduras
Etiopia |
typ kawy |
100% Arabica
|
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
intensywna
owocowa kwasowość goryczka |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy
CTRL to jedna z trzech części kolekcji kaw do biura. Jest to 100% arabika, mieszanka kaw z Ameryki i Afryki. Idealna, żeby zacząć kolejny długi dzień w biurze. Najsmaczniejsza będzie zaparzona w ekspresie automatycznym.
Deliktnie kwasowa o wyraźnej, przyjemnej kawowej goryczce.
Ctrl jest mieszanką kaw z Hondurasu i Etiopii. Myta obróbka ziarna, polegająca na zdejmowaniu skórki owocu kawowca z ziarna za pomocą wody, zapewnia kawie bardzo czysty, jasny smak po zaparzeniu. Napar z ziaren tego blendu jest intensywny. Wyraźnie wyczuwalna jest goryczka porównywalna do tej w gorzkiej czekoladzie czy włoskich orzechach. Istotna, ale nie dominująca, jest tutaj przyjemna, owocowa kwasowość. Oba te czynniki przenikają się swobodnie dzięki średniemu paleniu i nie są nieprzyjemne, gryzące. Najlepszą kawę z tych ziaren przygotujemy w ekspresie automatycznym: takim jakimi wyposaża się biura, albo śniadaniowe bufety w hotelach. Najlepiej smakuje jako samodzielne espresso albo czarna kawa z ekspresu.
Polecane metody zaparzenia kawy ODIJA Home do biura "ctrl"
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | ODIJA |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.