ODIJA Burundi Gashinkanwa natural filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych

ODIJA Burundi Gashinkanwa natural filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 36,68 zł 48,90 zł 36.68
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 48,90 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 18 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

ODIJA Burundi Gashinkanwa filtr 250g

 

kawa speciality z nutami czerwonego grejpfruta

kawa speciality z nutami orzecha włoskiego

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.11.17
palarnia
pochodzenie
region
Ngozi
uprawy
1800 m n.p.m.
odmiana Bourbon
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
ocena
brak danych

Opis

Te ziarna pokocha każdy, kto w kawach przelewowych poszukuje subtelnej kwasowości, ale też odrobiny wytrawnej goryczki przełamanej słodyczą. Najlepiej smakuje zaparzona metodami alternatywnymi. Warto przygotować ją w dripie lub w Chemexie dla najdelikatniejszego smaku lub w AeroPressie, czy clever dripperze dla większej intensywności.

Burundi Gashinkanwa to kawa kompleksowa, a przy tym delikatna. Jej kwasowość jest bardzo subtelna i choć cytrusowa, to łagodna. Przy pierwszym łyku wyczuwalny jest rześki, lekko wytrawny aromat czerwonego grejpfruta. Stopniowo przechodzi on w słodycz owocu, by ostatecznie dotrzeć do jego lekko goryczkowej nuty. Na finiszu nuta ta przechodzi w smak dojrzałego, aromatycznego orzecha włoskiego.

Napar najlepiej sprawdzi się zaparzony metodami alternatywnymi. Najbardziej tę kawę docenią wielbiciele wyrazistych, słodko goryczkowych smaków. To dobra kawa dla sceptyków, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z dripem, AeroPressem czy Chemexem.

Gashinkanwa jest gimną położoną w prowincji Ngozi, na północy Burundi. Nad stacją myjącą pieczę sprawuje managerka i właścicielka JNP Coffee – Jeanine Niyonzima-Aroian. Kobieta działa w lokalnym przemyśle kawowym troszcząc się o pracujące tam kobiety i producentów kawy. Wspiera społeczność skupioną wokół upraw organizując dla niej szkolenia. Mają one uczyć uczestników jak osiągnąć finansową niezależność oraz wzmocnić ich ekonomicznie. .


Polecane metody zaparzenia kawy ODIJA Burundi Gashinkanwa

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/11
Producent HAYB
Producent (kraj) Polska
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Burundi
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium