Mokume Coffee Salwador San Francisco filtr 250g kawa ziarnista speciality jasnopalona do metod alternatywnych
towar niedostępny






Opis
Mokume Coffee Salwador San Francisco filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.04.07
|
marka | |
pochodzenie | |
region |
Apaneca - Ilamatepec
|
uprawy |
1350-1450 m n.p.m.
|
typ kawy |
Arabika 100%
|
odmiana | Bourbon |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
deserowa czekolada orzechy laskowe zielone jabłko dojrzała cytryna jeżyny |
ocena w cuppingu |
87,75 pkt.
|
Opis
Salvador Honey Bourbon to jedna z najbardziej harmonijnych smakowo kaw. Tekstura jest gładka i lepka. Miodowo-kokosową w charakterze słodycz idealnie równoważy delikatna, wytłumiona kwasowość zielonego jabłka i dojrzałej cytryny. Oprócz tego dostajemy gigantyczną porcję deserowej czekolady i słodkich laskowych orzechów. Wszystkie te wrażenia odczuwamy tym silniej, że Salwador Honey Bourbon ma bardzo dużą, wręcz, maślaną gęstość. A do tego cytrynowo-czekoladowy finisz.
Polecane metody zaparzenia kawy Mokume Coffee Salwador San Francisco
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Mokume |
Pochodzenie ziaren | Salwador |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | pulped natural / honey |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.