Mokume Coffee Burundi Masasu filtr 250g kawa ziarnista speciality jasnopalona do metod alternatywnych





Opis
Mokume Coffee Burundi Masasu filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.04.19
|
marka | |
pochodzenie | |
region |
Muyinga
|
uprawy |
1500 – 1700 m.n.p.m.
|
odmiana | Red Bourbon |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
czerwone owoce morele miodowa słodycz |
ocena w cuppingu |
88 pkt SCA
|
Opis
Wyobraź sobie górzysty teren nieopodal Parku Narodowego Ruvubu, przez który przepływa majestatyczny Nil. To właśnie stąd pochodzą te ziarna, które zostały poddane obróbce w stacji myjącej Karambo w prowincji Muyinga na północy Burundi. Kwiatowa kawa, z nutami czerwonych jagód i moreli. O słodkim miodowym posmaku, soczysta i przyjemnie orzeźwiająca.
Wszystko zaczyna się od ziarna dlatego tak ważna jest jego jakość, świeżość oraz droga jaką pokonuje z plantacji, aż do Twojej filiżanki. Wyselekcjonowane i wypalone w rzemieślniczej palarni tak, abyś mógł cieszyć się każdą filiżanką ulubionego naparu.
Polecane metody zaparzenia kawy Mokume Coffee Burundi Masasu
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | Mokume |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Burundi |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.