Manufaktura Kawy Kolumbia Hacienda La Claudina Natural filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych





Opis
Manufaktura Kawy Kolumbia Hacienda La Claudina filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych / przelewowych
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Kolumbia |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | jasny |
Skład kawy | Arabika 100% |
Proces | natural |
Region | Ciudad Bolivar |
Odmiana | Castillo, Caturro, Colombia |
Waga | 250g |
Wysokość upraw | 1320 - 1870 m n.p.m. |
Profil kawy | daktyle suszona śliwka rum mirabelka |
Data palenia: | 2021/11/10 |
Opis kawy Manufaktura Kawy Kolumbia Hacienda La Claudina
Hacienda La Claudina znajduje się w Ciudad Bolívar, tradycyjnym kolumbijskim miasteczku kawowym, położonym około 100 km na południowy zachód od Medellín. Z plantacji rozciąga się spektakularny widok na całą drogę do łańcucha górskiego Los Farallones del Citara, który jest częścią chronionego rezerwatu leśnego.
Kawa w La Claudina uprawiana jest na wysokości 1320-1870 m n.p.m. Żyzne, wulkaniczne gleby oraz wilgotne, ciepłe wiatry zapewniają kawowcom optymalny rozwój, na który mają również wpływ znajdujące się w pobliżu lasy deszczowe. Wisienki zbierane są ręcznie i poddawane naturalnej obróbce. Mikrolot z Hacienda La Claudina to wyselekcjonowana partia arabiki, w której wyczuwalne są nuty daktyli, suszonej śliwki, rumu oraz mirabelki.
Polecane metody zaparzenia kawy Manufaktura Kawy Kolumbia Hacienda La Claudina
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2021/11 |
Producent | Manufaktura Kawy |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Odmiana botaniczna | Castillo |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |