Mała Czarna Rwanda Robusta washed espresso 200g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki

Mała Czarna Rwanda Robusta washed 200g | CoffeeLove
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Mała Czarna Rwanda Robusta washed 200g kawa ziarnista Speciality

kawa speciality z nutami orzechów laskowych

kawa speciality z nutami kakao

kawa speciality z nutami wanilii

Szczegóły

Palarnia Polska
Pochodzenie Rwanda
Rodzaj kawa ziarnista
Rodzaj palenia ekspres / kawiarka
Stopień palenia średni
Skład kawy Robusta 100%
Proces washed, dwukrotna fermentacja
Region Twongere
Waga 200g
Profil kawy orzech laskowy
kakao
wanilia
Data palenia: 2021/05/17

Opis kawy Mała Czarna Rwanda Robusta

Robusta? A tak! I to jaka! Niejedna arabika schowa się ze wstydu.
Dużo dobrego mówi się o wysokiej klasy robuście. Wiele osób kojarzy ją z tanią kawą z półek supermarketów, nie zdając sobie sprawy z tego, że robusta może też być kawą doskonale smakującą. To oczywiście nisza, rzadkość, wyjątek od reguły.

Niemniej, ta kawa to kolejna robusta w naszym asortymencie, która "powala" jakością.

Jest to kawa z segmentu Fine (dla robusty stosuje się inny system klasyfikacji niż dla arabiki). Jej jakość porównywalna jest z arabiką speciality. Pochodzi z regionu Twongere, Gakenke, położonego na północy Rwandy.

Doskonała i zaskakująca jako espresso, które jest intensywne w smaku z wyczuwalnymi nutami orzechów, kakao, migdałów i wanilii. Podobnie wychodzi w kawiarce.
To idealna baza do kaw z mlekiem, które nabierają w tym zestawieniu zdecydowanej słodyczy.

Warto pamiętać, że robusta zawiera więcej kofeiny niż arabika. Jeśli więc lubisz, kiedy kawa stawia Cię na nogi, nie zawiedziesz się. Jest to też dobry wybór na poranną kawę, która skutecznie Cię obudzi i da odpowiednią dawkę energii na dobry początek dnia.

Kawy espresso z Lokalnej Palarni Mała Czarna wypalone są w stopniu średnim. Odpowiednio dobrany profil palenia pozwala wydobyć z ziaren ich naturalny smak, bogaty w różne nuty smakowe, które są inne dla każdego rodzaju ziarna.

Pamiętaj, że podczas palenia w ziarnach kawy gromadzi się dwutlenek węgla, który w naturalny sposób jest uwalniany wraz z upływem czasu. Z tego powodu optymalny smak i aromat kawy pojawia się po conajmniej 14 dniach od daty palenia.

Kawę Mała Czarna Rwanda Robusta polecamy szczególnie do:

  • ekspresu kolbowego
  • ekspresu ciśnieniowego automatycznego
  • kawiarki
  • French Pressa

Cechy produktu

Producent Mała Czarna
Ziarnista / Mielona Ziarnista
Arabica / Robusta Robusta
Pochodzenie Rwanda
Region Twongere
Obróbka mokra / washed
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia Ekspres / Kawiarka
Waga 200g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Melitta CI Touch F63-102 Caffeo Czarny - Ekspres ciśnieniowy automatyczny
Melitta CI Touch F63-102 Caffeo Czarny - Ekspres ciśnieniowy automatyczny
3 198,90 zł 2 649,90 zł
Hario Mini Mill Slim Plus Ręczny żarnowy młynek do kawy
Hario Mini Mill Slim Plus Ręczny żarnowy młynek do kawy
168,90 zł 118,90 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium