MOYA Matcha Kulinarna organiczna japońska herbata w torebce 200g





Opis
MOYA Matcha Kulinarna organiczna japońska herbata w torebce 200g
Kraj pochodzenia: Japonia
Smak: wyraźnie herbaciany smak z silnie zaakcentowaną goryczką
Pasuje do: wypieków
Skład: 100% organiczna zielona herbata matcha z trzeciego zbioru
Matcha Kulinarna sprawdza się w wypiekach, wszelkiego rodzaju deserach i wyrobach cukierniczych. Może być dodatkiem do wszystkich lemoniad i napojów, w których matcha pełni rolę dodatku, a nie głównego składnika przepisu. Ze względu na dużą goryczkę nie zaleca się jej do picia z samą wodą. Do przygotowywania matcha latte i matcha smoothie polecamy Moya Matcha Codzienną lub Tradycyjną.
Rozpuść 1 łyżeczkę machy w 100ml gorącej wody o temperaturze 80°C i dokładnie wymieszaj. Możesz też najpierw rozpuścić łyżeczkę machy w odrobinie zimnej wody, wymieszać, po czym dolać wrzątek. Do mieszania najlepiej nadaje się bambusowy chasen lub ręczny spieniacz do mleka.
Jak przygotować herbatę MOYA Matcha Kulinarna organiczna
1 łyżeczka
1 na osobę
100 ml wody
80°C
czas parzenia
Data przydatności:
2023/03/29
Cechy produktu
Producent | Moya |
Pochodzenie | Japonia |
Rodzaj herbaty | matcha |
Typ herbaty | sypana |
Waga | 200g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.