Le Piantagioni del Caffe Lab#106 espresso 250g kawa ziarnista do kawiarki





Opis
Le Piantagioni del Caffè Lab#106 espresso 250g kawa ziarnista
Szczegóły
Palarnia | Włochy |
Pochodzenie | Blend |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | espresso / kawiarka |
Stopień palenia | ciemny |
Skład kawy | Arabika 100% |
Waga | 250g |
Profil smaku | wanilia kruche ciastko gorzka czekolada |
Data przydatności | 2024/05 |
Opis kawy Le Piantagioni del Caffè Lab#106
Przyjemna tekstura, elegancja i prostota - takie skojarzenia budzi ta doskonała kawa. To stuprocentowa mieszanka ziaren arabiki z nutami wanilii i kruchego ciastka.
Jej początkowa słodycz przekształca się w przyjemny posmak gorzkiej czekolady i sprawia, że jest to idealna kawa do śniadania i na przerwę w pracy.
Jej charakter sprawia, że jest idealną bazą do kaw z mlekiem - cappuccino, flat white czy latte będą słodkie i cudownie kremowe. Aftertaste zmieni się z czekolady gorzkiej na deserową.
Do kompozycji tej mieszanki użyte zostały ziarna:
- Brazylia Fazenda Monte Alegre
- Brazylia Fazenda Samambaia
- Indie Vellakadai Estate
Jak przygotować ją w ekspresie:
- doza: 16 - 17g
- uzysk: 38g w 26 sekund
Kawę Le Piantagioni del Caffè Lab#106 polecamy szczególnie do:
- ekspresów kolbowych
- ekspresów automatycznycc
- kawiarek
- French Pressa
Cechy produktu
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | ciemny |
Producent | Le Piantagioni del Caffè |
Pochodzenie ziaren | Blend |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.