Le Piantagioni del Caffe Lab#106 espresso 1kg kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego
towar niedostępny






Opis
Le Piantagioni del Caffè Lab#106 espresso 1kg kawa ziarnista
Charakterystyka
data przydatności |
2024.06
|
palarnia | |
pochodzenie |
blend:
Brazylia
Indie |
typ kawy |
100% Arabica
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy Le Piantagioni del Caffè Lab#106
Przyjemna tekstura, elegancja i prostota - takie skojarzenia budzi ta doskonała kawa. To stuprocentowa mieszanka ziaren arabiki z nutami wanilii i kruchego ciastka.
Jej początkowa słodycz przekształca się w przyjemny posmak gorzkiej czekolady i sprawia, że jest to idealna kawa do śniadania i na przerwę w pracy.
Jej charakter sprawia, że jest idealną bazą do kaw z mlekiem - cappuccino, flat white czy latte będą słodkie i cudownie kremowe. Aftertaste zmieni się z czekolady gorzkiej na deserową.
Do kompozycji tej mieszanki użyte zostały ziarna:
- Brazylia Fazenda Monte Alegre
- Brazylia Fazenda Samambaia
- Indie Vellakadai Estate
Jak przygotować ją w ekspresie:
- doza: 16 - 17g
- uzysk: 38g w 26 sekund
Polecane metody zaparzenia kawy Le Piantagioni del Caffè Lab#106
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Producent | Le Piantagioni del Caffè |
Producent (kraj) | Włochy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Stopień palenia | ciemny |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.