Le Piantagioni del Caffè Coopchebi espresso 500g kawa ziarnista





Opis
Le Piantagioni del Caffè Coopchebi 500g
Charakterystyka
data przydatności |
2024.09
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Chanchamayo
|
uprawy |
1500 - 1850 m n.p.m.
|
odmiana | Catimor, Catuai, Caturra, Bourbon |
proces |
Fully washed
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Kawa z uznanej i bardzo lubianej palarni Le Piantagioni del Caffè, która produkuje również kawy marki Arcaffe.
Misją Le Piantagioni del Caffè jest ułatwienie poznania przebogatego świata kawy w sposób nieskomplikowany, ułatwiający odnalezienie "swojego smaku". Dlatego asortyment kaw, który mają w ofercie jest bardzo zróżnicowany.
Spółdzielnia Coopchebi została założona w 1942 roku i obecnie liczy około 150 rolników, podzielonych na 13 grup zlokalizowanych w Junin i Pasco. Tutaj kawa jest produkowana zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego i protokołami Bird Friendly.
Kawa Coopchebi uprawiana jest w cieniu zarośli, ręcznie zbierana, a następnie przetwarzana w zabytkowym zakładzie Peruwiańskiej Korporacji.
Dostarcza intensywnych czekoladowych i migdałowych nut, z lekko kwiatowym posmakiem i przyjemną słodyczą
Polecane metody zaparzenia kawy Le Piantagioni del Caffè Coopchebi
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Le Piantagioni del Caffè |
Pochodzenie ziaren | Peru |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 500g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.