CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

LaCava The Bru filtr 1kg kawa ziarnista do ekspresu przelewowego i dripa

Ocena:
0
Cena: 99,90 zł 99.90
ilość szt.
Zyskujesz 49 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: LaCava
 

Kawa z nutami orzecha laskowego

Kawa Speciality z nutami ciemnej czekolady


data palenia
2024.04.24
palarnia
pochodzenie
region
Alta Mogiana
uprawy
890 m n.p.m.
odmiana
Mundo Novo,
Red Catuai
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
orzech laskowy
ciemna czekolada
prażone migdały

precle
ocena
w cuppingu
brak danych

Zacznijmy od podstaw. Jeżeli dopiero wchodzisz w świat specialty lub szukasz dobrej i klasycznej kawy pod przelew, jesteś we właściwym punkcie! Na codzień lub od święta - tak jak lubisz.
Na bazie świetnej jakości brazylijskiej arabiki palarnia LaCava stworzyła blend ze składnikiem X - wybranym przez ich Roastera.

The Bru to przede wszystkim przeprawa przez klasykę klasyki, czyli charakterystyczne dla Brazylii nuty czekolady, orzechów, prażonych migdałów oraz precli. Idealna kawa do słodkiego śniadania, dobra dla początkujących i poszukujących. The Bru.

Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.

kawa do aeropressa

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

kawa do French Pressa

French Press

 

Jak najlepiej przygotować tę kawę

proporcja kawy i wody

proporcje:
6.5g kawy
100g wody

woda

temperatura:
93-96°C

mielenie

mielenie:
średnio-grube

czas parzenia

czas parzenia:
2:15 - 2:30 min

 

Jak przygotować tę kawę w dripperze
  • doza - 18 g
  • mielenie (Comandante) - 23 kliki
  • woda - 300 ml, 96°C
  • preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
  • czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty
Zalania do 150/300ml w 0:40 i 1:15, koniec w 1:45. Po każdym warto zamieszać driperem dwa razy.
 
Jak przygotować tę kawę w AeroPressie
  • doza - 17 g
  • mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
  • woda - 200 ml, 90-93°C
  • czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
Metoda odwrócona: wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.
 
Jeszcze lepszy smak Twojej kawy
  • Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
  • Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
  • Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
  • Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
  • Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!

 


Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia

Jak prawidłowo zmielić kawę

 

Szczegóły Szczegóły

Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Stopień palenia jasny
Waga 1 kg
Producent LaCava
Pochodzenie ziaren Brazylia
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces sucha / natural
Szczegóły
Opinie o produkcie
Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
Zamknij okno
LaCava The Bru filtr 1kg kawa ziarnista do ekspresu przelewowego i dripa
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium