LaCava Speciality Italia espresso 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu ciśnieniowego





Opis
LaCava Speciality Italia espresso 250g kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Indie:
India Coorg Brazylia: Alta Mogiana Jerquara |
uprawy |
900 - 1100 m n.p.m.
|
odmiana |
Indie:
Robusta Peredinia Brazylia:
Mundo Novo, Red Catuai |
skład |
Robusta 75%
Arabika 25% |
proces | |
typ palenia | |
palenie |
ciemne -
|
profil sensoryczny |
czekolada wanilia marcepan |
ocena |
82 pkt SCA
|
Opis
Italia. Mariaż włoskiego stylu kawy oraz pryncypiów świata specialty. To interpretacja tego, co wielu we włoskiej kawie uwielbia, ale w jakości ziaren specialty. Filiżanka przenosi Cię na wzgórza Toskanii pachnącej cyprysem i czekoladową kawą.
Blend pod espresso, w którym odnajdziesz słodką brazylijską arabikę specialty (25%) i robustę z Indii (75%) o pięknym ziarnie.
Poczuj uwodzicielski aromat wanilii i strukturę gęstego marcepanu. Dla miłośników ciemniejszego palenia i Włoch w klasycznym espresso. Historia opowiedziana ponownie. Tym razem przez doskonałą polską palarnię LaCava.
Kawa dostępna również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Speciality Italia
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/01 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | ciemny |
Producent | LaCava |
Arabica / Robusta | Arabica z Robustą |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.