LaCava Speciality Italia espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu ciśnieniowego





Opis
LaCava Speciality Italia espresso 1kg kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Indie:
India Coorg Brazylia: Alta Mogiana Jerquara |
uprawy |
900 - 1100 m n.p.m.
|
odmiana |
Indie:
Robusta Peredinia Brazylia:
Mundo Novo, Red Catuai |
skład |
Robusta 75%
Arabika 25% |
proces | |
typ palenia | |
palenie |
ciemne -
|
profil sensoryczny |
czekolada wanilia marcepan |
ocena |
82 pkt SCA
|
Opis
Italia. Mariaż włoskiego stylu kawy oraz pryncypiów świata specialty. To interpretacja tego, co wielu we włoskiej kawie uwielbia, ale w jakości ziaren specialty. Filiżanka przenosi Cię na wzgórza Toskanii pachnącej cyprysem i czekoladową kawą.
Blend pod espresso, w którym odnajdziesz słodką brazylijską arabikę specialty (25%) i robustę z Indii (75%) o pięknym ziarnie.
Poczuj uwodzicielski aromat wanilii i strukturę gęstego marcepanu. Dla miłośników ciemniejszego palenia i Włoch w klasycznym espresso. Historia opowiedziana ponownie. Tym razem przez doskonałą polską palarnię LaCava.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Speciality Italia
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/01 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | ciemny |
Producent | LaCava |
Arabica / Robusta | Arabica z Robustą |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.