LaCava Rwanda Muhondo 87 pkt SCA filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
LaCava Rwanda Muhondo filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.05.24
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Gakene district
|
uprawy |
1750 - 2200
|
odmiana |
bourbon
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
brzoskwinia
karmel miód multiwitamina |
ocena |
87 pkt SCA
|
Opis kawy
Stacja myjąca Muhondo działa na niewielką skalę, ale ma ogromny wpływ na społeczności lokalne i jakość ziarna. Jednak to nie samo pochodzenie kawy jest jej największą zaletą, a to co wywołuje na języku. Wysokość, nasłonecznie i obróbka honey (pulped-natural), sprawiają, że kawa jest idealnie słodka i owocowa.
W filiżance znajdziesz aromaty brzoskwini, multiwitaminy oraz słodycz miodu. Na koniec zostaje to, co wprawi Twoje zmysły w rozkoszne oczekiwanie. Karmel. Zamieniający zaspokojenie, w słodką chwilę zapomnienia.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Rwanda Muhondo
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/05 |
Producent | La Cava Speciality Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Region | Gakenke |
Odmiana botaniczna | Bourbon |
Obróbka | pulped natural / honey |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |