LaCava Myanmar Ruby Hills filtr 250g jasnopalona kawa ziarnista specialty do metod alternatywnych





Opis
LaCava Myanmar Ruby Hills filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.11.29
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Mogok,
Mandalay |
uprawy |
1500 m n.p.m.
|
odmiana | Catimor (H528) |
proces |
fermentowana na sucho
|
typ palenia | |
palenie | |
profil |
|
ocena |
86 pkt SCA
|
Opis
Myanmar – kraj z południowo-wschodniej Azji to nowe odkrycie kawowe warszawskiej palarni speciality LaCavaa. Historia kawy w tym miejscu sięga XIX wieku, jednak to właśnie w ostatnich latach, dzięki wspólnym wysiłkom producentów oraz Coffee Quality Institute (CQI) świat na nowo usłyszał o ziarnach z tego regionu.
Procersowane według najlepszych standardów ziarna wyjątkowej odmiana Catimor z Maynmar są coraz bardziej pożądane.
Ta kawa zaskoczy Cię słodkim aromatem i słodyczą bzu, delikatną kwasowością przypominającą czerwone jabłko i waniliowym, lekko przyprawowym finiszem.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Myanmar Ruby Hills
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2022/11 |
Producent | LaCava Speciality Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.