LaCava La Fragola espresso 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu ciśnieniowego
towar niedostępny






Opis
LaCava La Fragola espresso 250g kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.07.25
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Alta Mogiana Jerquara
Guji |
uprawy |
890 - 2100 m n.p.m.
|
odmiana |
Etiopia:
Heirloom Brazylia:
Mundo Novo, Red Catuai |
skład |
Arabika 100%
|
proces | |
typ palenia | |
palenie |
średnie
|
profil sensoryczny |
truskawka w czekoladzie jaśmin migdał orzech laskowy |
ocena |
84 pkt SCA
|
Opis
La Fragola to fiinezyjna kawą, która zabierze Cię w świat czekoladowego fondue. Ten blend pod espresso to ekspresyjne dzieło Head Roastera palarni LaCava. Odnajdziesz w nim ziarna wyłącznie arabiki, gdzie główną rolę odgrywa organiczna Ethiopia Guji. To właśnie ona, obrabiana metodą natural, nadaje rodzynkowy, dżemowy charakter ciemnego naparu.
Zanurz się w smaku słodkiej truskawki, utaplanej w gęstej, rozkosznej czekoladzie. Poczuj powiew delikatnego jak chmurka jaśminu. Dla miłośników kaw czekoladowych, z minimalną kwasowością. Mniam.
Kawa dostępna również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava La Fragola
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/07 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | ciemny |
Producent | LaCava |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.