LaCava La Fragola espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu ciśnieniowego





Opis
LaCava La Fragola espresso 1kg kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.07.24
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Alta Mogiana Jerquara
Guji |
uprawy |
890 - 2100 m n.p.m.
|
odmiana |
Etiopia:
Heirloom Brazylia:
Mundo Novo, Red Catuai |
skład |
Arabika 100%
|
proces | |
typ palenia | |
palenie |
średnie
|
profil sensoryczny |
truskawka w czekoladzie jaśmin migdał orzech laskowy |
ocena |
84 pkt SCA
|
Opis
La Fragola to fiinezyjna kawą, która zabierze Cię w świat czekoladowego fondue. Ten blend pod espresso to ekspresyjne dzieło Head Roastera palarni LaCava. Odnajdziesz w nim ziarna wyłącznie arabiki, gdzie główną rolę odgrywa organiczna Ethiopia Guji. To właśnie ona, obrabiana metodą natural, nadaje rodzynkowy, dżemowy charakter ciemnego naparu.
Zanurz się w smaku słodkiej truskawki, utaplanej w gęstej, rozkosznej czekoladzie. Poczuj powiew delikatnego jak chmurka jaśminu. Dla miłośników kaw czekoladowych, z minimalną kwasowością. Mniam.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava La Fragola
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/07 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | ciemny |
Producent | LaCava |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.