LaCava Kenya Kiangai 88 pkt SCA filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
LaCava Kenya Kiangai filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.05.18
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Kirinyaga
|
uprawy |
1700 - 1800
|
odmiana |
SL28, SL34
|
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
88 pkt SCA
|
Opis kawy
Tropikalna kawa? Dlaczego nie?! W tym roku LaCava ewidentnie upodobała sobie region Kirinyaga, położony u podnóża góry Kenya. Jakość ziarna z tego regionu, jest gwarantowana m.in. przez producentów, którzy poświęcają dużo uwagi produkowanej kawie, jak również dzięki unikalnej, czerwonej, wulkanicznej glebie, która wpływa na rozwój drzewek owocowych.
Ta kawa to wykwintny eliksir w Twojej filiżance. Zdecydowanie tropikalny charakter połączony z żywą kwasowością czarnej porzeczki oraz rozkoszną słodyczą syropu cukrowego. Brzmi zachęcająco?
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Kenya Kiangai
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/05 |
Producent | La Cava Speciality Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Region | Kirinyaga |
Odmiana botaniczna | SL28 i SL34 |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |