LaCava Juicy Bru filtr 250g kawa ziarnista
Cena regularna:
44,90 zł
towar niedostępny
Opis
data palenia |
2023.10.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Sul De Minas,
El Perezoso |
uprawy |
970 - 1500
|
odmiana |
Topazio
mixed |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
85 pkt SCA
|
Prawdziwie owocowa bomba! Do Nowej serii zespół LaCavy wybrał naturala z Kostaryki i brazylijską Rancho Grande. Powstała kawa niezwykle soczysta, słodka i zaskakująco owocowa. Roaster LaCavy do tej mieszanki dodał jeszcze Ziarno X, dzięki czemu każda paczka będzie odkrywać coś nowego.
W profilu wyczujesz soczyste wiśnie, jagody i kakao deserowej czekolady.
To idealna kawa do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadanka.
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
proporcje:
6.5g kawy
100g wody
temperatura:
93-96°C
mielenie:
średnio-grube
czas parzenia:
2:15 - 2:30 min
- doza - 18 g
- mielenie (Comandante) - 23 kliki
- woda - 300 ml, 96°C
- preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
- czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty
- doza - 17 g
- mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
- woda - 200 ml, 90-93°C
- czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
- Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
- Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
- Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
- Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
- Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
- Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Szczegóły
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.