LaCava Guatemala Las Cordonices filtr 250g kawa ziarnista Speciality do metod alternatywnych





Opis
LaCava Guatemala Las Cordonices filtr 250g kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Huehuetenago
|
uprawy |
1900 m n.p.m.
|
odmiana |
Maragogype
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
owoce leśne karmel czarna herbata |
ocena w cuppingu |
87 pkt SCA
|
Opis
Kawa, która jest dowodem na to, że niemożliwe nie istnieje. Region, w którym dojrzewają ziarna Guatemala Las Codornices pierwotnie służył uprawie trzciny cukrowej, ale ze względu na brak powodzenia, właściciele posadzili w jej miejsce kawę. Ta decyzja zaowocowała subtelnym, lecz wyrazistym i słodkim, lecz nienachalnym smakiem gwatemalskiej kawy. Zrównoważony finisz prowadzi nas przez orzeźwiające nuty owoców leśnych, słodkiego karmelu i czarnej herbaty. Wspaniała, kawowa podróż zmysłów w gwatemalską krainę przyjemności.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Guatemala Las Cordonices
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/01 |
Producent | LaCava |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Gwatemala |
Region | Huehuetenango |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.