LaCava Guatemala Finca La Torre 2 filtr 250g kawa ziarnista Speciality do metod alternatywnych





Opis
LaCava Guatemala Finca La Torre 2 filtr 250g kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.03.14
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Acatenango
|
uprawy |
1660 m n.p.m.
|
odmiana |
Caturra,
Bourbon, Geisha |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
cimna czekolada, pomarańcze, suszone owoce, prażone orzechy |
ocena w cuppingu |
87 pkt SCA
|
Opis
Jedna z trzech odsłon z tej samej kawy z plantacji La Torre. Wybrana na miejscu przez Roast Mastera LaCava – Alka oraz sprowadzona dzięki uprzejmości 88 Graines. Ta pozycja to tzw. „Day Lot”. Są to wybrane ziarna ze zbioru danego dnia – uznane przez Alka za wyróżniające się.
To, co zachwyca w przypadku tej La Torre to struktura ciemnej czekolady, z pomarańczami w aromacie oraz miks suszonych owoców i prażonych orzechów w smaku.
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Guatemala Finca La Torre 2
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/03 |
Producent | LaCava |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Gwatemala |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.