LaCava Dolce Crema 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki





Opis
LaCava Dolce Crema 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.05.26
|
palarnia | |
pochodzenie |
blend
|
uprawy | 500 - 1500 m n.p.m. |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
słodycz czereśni
rum krem z ciemnej czekolady |
ocena |
brak danych
|
Opis
Ogień i woda. Słodka, esencjonalna i kremowa, a przy tym tak niezapomnianie złożona. Dzięki ciekawej kompozycji, espresso niesie w sobie połączenie owocowości z wytrawnością. 90% arabika. Finezja.
- 90% arabika
- świeżo palona kawa ziarnista
- średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
- złożona i bardzo żywa kompozycja
- idealna do espresso oraz kaw mlecznych
- mieszanka arabik z Brazylii, Kolumbii, Hondurasu oraz niedużej domieszki robusty
body (cielistość) ●●○
kwasowość ●●●
słodycz ●●○
gorycz ●○○
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Dolce Crema
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/05 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | La Cava Speciality Coffee Roastery |
Arabica / Robusta | Arabica z Robustą |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.