LaCava Colombia Santa Ana 87 pkt SCA filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
LaCava Colombia Santa Ana filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.05.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Anserma,
Caldas |
uprawy |
1800
|
odmiana |
Castillo
|
proces |
anaerobic natural 96h
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
grzane wino
kakao brzoskwinia |
ocena |
87 pkt SCA
|
Opis kawy
Kawa specjalna, przygotowana na trzynaste urodziny polskiej palarni speciality - LaCava.
Poznajcie Colombia Santa Ana – rewelacyjną kawę z wyjątkowej obróbki Anaerobic Natural. Rzadko spotykanej, przeprowadzanej w specjalnych beczkach – pozwalającej na precyzyjną kontrolę warunków wewnątrz aż przez 96 godzin! Czym wyróżnia się ta kawa? Unikalnym kakaowym aromatem pomieszanym z nutami czerwonego wina, przypraw korzennych i słodkich cytrusów. To trochę tak, jakbyś pił orzeźwiającą Sangrię, wypełnioną soczystą pomarańczą w gorącej Hiszpanii, przy szumie fal i promieniach zachodzącego słońca. Napij się za LaCavę!
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Colombia Santa Ana
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/05 |
Producent | La Cava Speciality Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Region | Caldaz |
Odmiana botaniczna | Castillo |
Obróbka | anaerobic |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |