CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

LaCava Braziliana 250g kawa ziarnista

Ocena:
0
Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.
Zyskujesz 17 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: LaCava

Opis

kawa speciality z nutami czekolady

kawa speciality z nutami orzechów włoskich

kawa speciality z nutami migdałów


data palenia
2023.12.12
palarnia
pochodzenie
region
Cerrado
odmiana Mundo Novo
Catuai
uprawy 800 - 1350
proces
typ palenia
palenie

profil
sensoryczny

ocena
brak danych

Jeżeli lubisz sprawdzony, tradycyjny smak dobrej Arabiki, to kawa Braziliana z pewnością okaże się strzałem w dziesiątkę. Ta wyjątkowa kompozycja brazylijskich ziaren zagwarantuje Ci łagodną rozkosz i przyjemnie nastroi Cię na dalszą część dnia. LaCava Braziliana w opakowaniu 250g stanowi ukłon w stronę tych kawoszy, dla których będzie to pierwszy kontakt z naszym produktem. Ta gramatura stwarza szansę na wypróbowanie nowego smaku lub sprezentowanie ziaren zaprzyjaźnionemu kawoszowi. Jest też najlepszym wyborem kiedy chcesz mieć pod ręką świeżą kawę do kawiarki.

Brazylijska Arabika w ziarnach czaruje swoich miłośników delikatnym smakiem, nieziemskim aromatem oraz wyczuwalnymi nutami czekoladowo-korzennymi.

Dlaczego kawa Braziliana jest tak wyśmienita? Sekret tkwi w jej świeżo palonych ziarnach, które poddawane są średnio-ciemnemu, tradycyjnemu paleniu kraftowemu. Po przygotowaniu Braziliany w ekspresie ciśnieniowym możesz delektować się słodkimi nutami karmelu i czekolady oraz towarzyszącym im orzechowo-migdałowym akcentom. Łagodne oblicze tego brazylijskiego produktu wraz z lekką kwasowością, a także dominująca słodycz sprawiają, że idealnie pasuje do małych form takich jak espresso oraz mlecznych specjałów kawowych. Sięgnij po opakowanie 250 g i przekonaj się o tym, jaka moc smaku i aromatu drzemie w tej kompozycji.

  • świeżo palona kawa ziarnista
  • średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
  • słodkie espresso o przyjemnym aftertaste
  • idealna do espresso oraz kaw mlecznych
  • 100% arabika z Brazylii

body (cielistość)   ●○○
kwasowość  ●●○
słodycz   ●●●
gorycz   ●○○

Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją przy pomocy klasycznych metod jak ekspres ciśnieniowy czy kawiarka.
Jeśli lubisz klasyczny smak kawy, sprawdzi się ona również w prasce (french press) czy w tradycyjnej metodzie zaparzenia w kubku.

ekspres kolbowy

ekspres kolbowy

ekspres automatyczny ciśnieniowy

ekspres automatyczny

kawiarka

kawiarka

french press

French press

 

Jak przygotować tę kawę w ekspresie

Jeśli używasz ekspresu kolbowego spróbuj nasze polecanej metody, którą łatwo zmodyfikujesz w zależności od Twoich preferencji smakowych:

  • doza: 18g kawy dająca 38-40g naparu
  • czas parzenia: 26-30 sekund

Jeśli lubisz w kawie więcej aromatów i smaków owocowych, zmiel kawę nieco drobniej i użyj większej dozy.

W ekspresach automatycznych ustawiając mielenie na drobniejsze niż ustawienie fabryczne uzyskasz pełniejszy smak. Jeśli kawa zacznie mieć zbyt kwaskawy charakter, cofnij mielenie na odrobinę grubsze - to najczęściej jest "złoty środek" na pełny i głęboki smak kawy.

Jak przygotować tę kawę w kawiarce

Potrzebujesz dobrej kawy, zmielonej dużo drobniej niż do przelewu, ale grubiej niż do ekspresów ciśnieniowych.

Ilość kawy dopasuj do Twojej kawiarki - tyle, ile zmieści się w koszyczku.

  • wlej wodę do dolnego zbiorniczka nie przekraczając poziomu zaworu
  • wsyp zmieloną kawę do koszyczka - powinna sięgać jego krawędzi, nie ubijaj kawy
  • koszyczek z kawą włóż do dolnej części kawiarki, w której jest już woda
  • oczyść krawędzie kawiarki a następnie do dolnej części kawiarki przykręć górną
  • ustaw kawiarkę na palniku, wybierz średnią lub małą moc
  • po około 5 minutach usłyszysz charakterystyczne bulgotanie - sygnał, że kawa jest gotowa
  • zdejmij kawiarkę jak najszybciej z palnika i przelej napar do filiżanek
  • kawa pozostawiona w gorącej kawiarce wciąż będzie podlegała procesowi parzenia - nabierze nieprzyjemnej goryczy

Kawa przygotowana tą metodą jest przyjemnie esencjonalna. Możesz dolać do niej ciepłą wodę jeśli lubisz mniej intensywny smak - tak uzyskasz americano
Dodaj do kawy spienione mleko żeby wypić cappuccino.

 


Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia

Jak prawidłowo zmielić kawę

Szczegóły Szczegóły

Zalecana metoda parzenia ekspres, kawiarka, french press
Stopień palenia średni do średni +
Producent La Cava Speciality Coffee Roastery
Pochodzenie ziaren Brazylia
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces sucha / natural
Waga 250g
Szczegóły

Opinie o produkcie (0)

Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
Zamknij okno
LaCava Braziliana 250g kawa ziarnista
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Najczęściej kupowane
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium