LaCava Brasil Santa Rita espresso 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki





Opis
LaCava Brasil Santa Rita espresso 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Rodrigo Freitas Silva
|
farma |
Santa Rita
|
region |
Alta Mogiana
|
odmiana | Mundo Novo Red Catuai |
uprawy | 890 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
czekolada i nutella
suszone owoce rodzynki koniakowe body |
ocena |
brak danych
|
Opis
Santa Rita to farma założona w 2006 roku przez Rodrigo Freitas Silva. Jego rodzina zajmuje się uprawą kawy od kilku pokoleń. W pracy Rodrigo i jej efektach widać niezwykłe przywiązanie do detali i wysokiej jakości plonów. Podczas zbiorów poszukiwane są tylko dojrzałe i pełne owoce kawowca.
Santa Rita to jedna z najlepszych kaw pod espresso stworzona przez zespół LaCava. Kawę wyróżnia wyjątkowa słodycz, bogata paleta orzechowo - czekoladowych nut z rodzynkową intensywnością oraz koniakowe body.
- świeżo palona kawa ziarnista
- średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
- bardzo czekoladowa ze znikomą kwasowością
- idealna do espresso oraz kaw mlecznych
- 100% arabika z Brazylii (Single)
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Brasil Santa Rita
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/01 |
Producent | La Cava Speciality Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Region | Alta Mogiana |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.