LaCava Brasil Santa Rita espresso 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki





Opis
LaCava Brasil Santa Rita espresso 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.10.30
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Rodrigo Freitas Silva
|
farma |
Santa Rita
|
region |
Alta Mogiana
|
odmiana | Mundo Novo Red Catuai |
uprawy | 890 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
czekolada i nutella
suszone owoce rodzynki koniakowe body |
ocena |
brak danych
|
Opis
Santa Rita to farma założona w 2006 roku przez Rodrigo Freitas Silva. Jego rodzina zajmuje się uprawą kawy od kilku pokoleń. W pracy Rodrigo i jej efektach widać niezwykłe przywiązanie do detali i wysokiej jakości plonów. Podczas zbiorów poszukiwane są tylko dojrzałe i pełne owoce kawowca.
Santa Rita to jedna z najlepszych kaw pod espresso stworzona przez zespół LaCava. Kawę wyróżnia wyjątkowa słodycz, bogata paleta orzechowo - czekoladowych nut z rodzynkową intensywnością oraz koniakowe body.
- świeżo palona kawa ziarnista
- średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
- bardzo czekoladowa ze znikomą kwasowością
- idealna do espresso oraz kaw mlecznych
- 100% arabika z Brazylii (Single)
Polecane metody zaparzenia kawy LaCava Brasil Santa Rita
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/10 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | La Cava Speciality Coffee Roastery |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.