La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya washed omniroast 250g kawa ziarnista speciality

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 109,90 zł 109.90
ilość szt.
Zyskujesz 54 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya omniroast 250g

kawa speciality z nutami jaśminu

kawa speciality z nutami kwiatów

kawa speciality z nutami miodu

Charakterystyka kawy

data palenia
2023.05.15
palarnia
pochodzenie
producent
Juan Peña
region
Loja
uprawy
2000 m n.p.m.
odmiana Typica
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny

kwiatowa
delikatna
jaśmin
oolong
słodycz miodu

ocena
brak danych

Opis kawy

Kwiatowa i delikatna, myta Typica, ukształtowana dzięki skrupulatnemu podejściu Juana Peñy, inżyniera rolnictwa mieszkającego w południowym Ekwadorze.

Mokra obróbka daje bardzo czystą interpretację ziaren Typica, z kwiatowymi nutami jaśminu wspieranymi przez herbatę oolong i głęboką miodową słodycz.

Hacienda La Papaya

Hacienda La Papaya znajduje się na obrzeżach miasta Saraguro, w regionie Loja w południowym Ekwadorze. Hacjenda jest w rodzinie Juana od końca rządów kolonialnych i jest miejscem, które ma ogromne znaczenie dla całej rodziny, ponieważ spędzali tam wakacje odkąd byli dziećmi.
Juan zaczął tutaj eksperymentować z kawą w 2010 r., a w 2014 r. przeniósł się do pracy przy kawie na pełny etat, po tym, jak jego uprawa róż została zniszczona przez gwałtowną burzę w Cuenca. W ciągu minionych lat rzucił się w pogoń za kawą wysokiej jakości, z drobiazgowym i naukowym podejściem. To podejście, ukształtowane przez doświadczenie Juana w uprawie róż i wykształcenie inżyniera rolnictwa, doprowadziło do astronomicznego wzrostu jakości i międzynarodowego uznania w ciągu zaledwie 7 lat.
Obsesyjne eksperymentowanie i potrzeba dowodów naukowych są kamieniem węgielnym jego pracy na każdym etapie, od starannie stosowanego i monitorowanego nawożenia, ciągłego pomiaru masy Brixa i wiśni podczas zbiorów, innowacji w starannej fermentacji, po wymagający proces suszenia. Praca Juana w każdej z tych dziedzin jest naprawdę jedną z najbardziej skrupulatnych i skutecznych, jakie zdarza się widzieć w świecie kawy speciality.

 


Polecane metody zaparzenia kawy La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya

Kawa do AeroPressa

AeroPress

Kawa do dripa

dripper

Kawa do Chemexa

Chemex

Kawa do eksprsu przelewowego

ekspres przelewowy

Kawa do ekspresu ciśnieniowego

ekspres ciśnieniowy

Kawa do kawiarki

kawiarka

Kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia (miesiąc) 2023/05
Producent La Cabra
Producent (kraj) Skandynawia
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Pochodzenie ziaren Ekwador
Obróbka mokra / washed
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia omniroast - dowolna metoda
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje
Peak Water Precision filtr do dzbanka 2 sztuki
Peak Water Precision filtr do dzbanka 2 sztuki
189,90 zł 169,90 zł
Java Espresso Blend 002 250g kawa ziarnista
Java Espresso Blend 002 250g kawa ziarnista
35,90 zł 23,34 zł
szt.

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium