La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i przelewu

La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i przelewu
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 119,90 zł 119.90
ilość szt.
Zyskujesz 119 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya omniroast 250g

kawa speciality z nutami kwiatowymi

kawa speciality z nutami owoców pestkowych

kawa speciality z nutami mlecznej czekolady

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.05.30
palarnia
pochodzenie
producent
Juan Peña
farma
Hacienda La Papaya
region
Loja
uprawy
2000
odmiana Typica
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
ocena
brak danych

Opis kawy

Jedna z najlepszych kaw, jakie mieliśmy od początku roku!
Czysta i dojrzała naturalna typica, ukształtowana przez skrupulatne podejście Juana Peña w Saraguro w południowym Ekwadorze.

Ta partia to tradycyjna, naturalnie przetworzona typica, suszona w pokrytych plastikiem tunelowych suszarniach Juana. Wilgotność i temperatura są tam stale mierzone, przy otwartych oknach i uruchamianych przez kierownika farmy Segundo wentylatorach, gdy wartości zaczynają rosnąć. Cały proces suszenia trwa 20-30 dni i tworzy bardzo czystą reprezentację odmiany Typica, z kwiatami przebijającymi się przez bardziej typowe naturalne nuty owoców pestkowych i posmak kremowej mlecznej czekolady, którego odczucie pozostaje w ustach. 

Hacjenda La Papaja

Hacienda La Papaya znajduje się na obrzeżach miasta Saraguro, w regionie Loja w południowym Ekwadorze. Hacjenda jest w rodzinie Juana od końca rządów kolonialnych i jest miejscem, które ma ogromne znaczenie dla całej rodziny, ponieważ spędzali tam wakacje od dzieciństwa. Juan zaczął tutaj eksperymentować z kawą w 2010 roku, a w 2014 roku przeniósł się do pracy przy kawie na pełny etat po tym, jak jego uprawa róż została zniszczona przez straszną burzę w Cuenca. Przez kolejne lata rzucił się w pogoń za kawą wysokiej jakości, z drobiazgowym i naukowym podejściem. To podejście, ukształtowane przez doświadczenie Juana w zakresie róż i jego wykształcenie jako inżyniera rolnictwa, doprowadziło do bardzo wysokiej jakości i międzynarodowego uznania w ciągu zaledwie 7 lat. Jego obsesyjne podejście co do jakości i stosowanie naukowego podejścia są podstawą jego pracy na każdym etapie, od starannie stosowanego i monitorowanego nawożenia, stałego pomiaru masy brixu i wiśni podczas zbioru, innowacji w powolnej fermentacji, aż po wymagający proces suszenia.


Polecane metody zaparzenia kawy La Cabra Ecuador Hacienda La Papaya

Kawa do AeroPressa

AeroPress

Kawa do dripa

dripper

Kawa do Chemexa

Chemex

Kawa do eksprsu przelewowego

ekspres przelewowy

Kawa do ekspresu ciśnieniowego

ekspres ciśnieniowy

Kawa do kawiarki

kawiarka

Kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/05
Producent La Cabra
Producent (kraj) Skandynawia
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Ekwador
Odmiana botaniczna Typica
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia Ekspres i przelew
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Kimbo Aroma Intenso 250g włoska kawa mielona
Kimbo Aroma Intenso 250g włoska kawa mielona
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Kinto Travel Tumbler 350 ml kubek termiczny
Kinto Travel Tumbler 350 ml kubek termiczny
159,90 zł 139,90 zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium