Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 249,00 zł.
 

CoffeeLove Opinie z ekomi-pl.com

La Cabra Costa Rica Altos Natural omniroast 250g kawa ziarnista Speciality do ekspresu i przelewu

La Cabra Costa Rica Altos Natural omniroast 250g kawa ziarnista Speciality do ekspresu i przelewu
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 84,92 zł 99,90 zł 84.92
ilość szt.
Zyskujesz 84 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Cabra Costa Rica Altos Natural omniroast 250g kawa ziarnista Speciality

 

kawa Speciality z nutami dojrzałych jagód

kawa Speciality z nutami karmelu

Szczegóły

Palarnia Dania
Pochodzenie Kostaryka
Rodzaj kawa ziarnista
Rodzaj palenia omniroast
ekspres i przelew
Stopień palenia średni
Skład kawy 100% Arabika
Proces natural
Region Tarrazu
Odmiana Catuai
Wysokość upraw 1800 m n.p.m.
Waga 250g
Profil kawy jagody
karmel
Data palenia 2021/11/10

Opis kawy La Cabra Costa Rica Altos Natural

To jeden z najczystszych i najlepszych "naturalów", jakie La Cabra dostarcza rok po roku!

Altos del Abejonal znajduje się na wysokości 1800 metrów nad poziomem morza w regionie Tarrazu, zaledwie 70 kilometrów na południe od stolicy Kostaryki, San Jose. Przez region przebiega góra Talamanca Sierra, której szczyty przekraczają 3000 m npm. Farma znajduje się również w pobliżu stolicy regionu San Marcos, która leży na wysokości 1350 m npm i jest domem dla 9000 osób, stanowiąc centrum obszaru słynącego z produkcji wysokiej jakości kawy. Wulkaniczna gleba i popołudniowe zachmurzenie zapewniają idealne warunki dla Mauricio do produkcji w Altos doskonałej kawy.

Tam, gdzie wiedza praca Mauricio naprawdę zmienia dużo, to fermentacja. Jego naturalnie przetworzona Catuai, to kawa, która doprowadziła do niezwykle owocnej współpracy La Cabry z Altosem.
Kawa jest suszona na podwyższonych łóżkach przez 21 dni, do określonej i kontrolowanej zawartości wilgoci. Jest też często obracana, aby uniknąć nadmiernej fermentacji. Dodaje to kontrolowanego poziomu fermentacji do filiżanki, na tyle, aby ujawnić ciężki i intensywny charakter dojrzałych jagód wraz z wysoką syropową słodyczą
.


Polecane metody zaparzenia kawy La Cabra Costa Rica Altos Natural

Kawa do AeroPressa

AeroPress

Kawa do dripa

dripper

Kawa do Chemexa

Chemex

Kawa do eksprsu przelewowego

ekspres przelewowy

Kawa do ekspresu ciśnieniowego

ekspres ciśnieniowy

Kawa do kawiarki

kawiarka

Kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2021/11
Producent La Cabra
Producent (kraj) Skandynawia
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Kostaryka
Region Tarrazu Valley
Odmiana botaniczna Catuai
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia Ekspres i przelew
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium